Sport

2016.12.04. 15:40

Oda a Pápa hazai veretlensége

Pápa - Nem tudta megőrizni hazai pályán a veretlenségét a Motax KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Motax KC-MTK

74:91 (24:20, 12:23, 16:24, 22:24)

Pápa, 300 néző. V.: Bognár, Jurák, Goda. Motax KC Pápa: Kálmán 17/6, Horváth A. 5, Keresztes 12, Hadnagy B. 3, Majic 27/9. Csere: Fülöp, Szanati M. 2, Szanati G. 4, Bereczki 4. Edző: Vajda József.

MTK Törökbálint: Jakab 20/6, Máriás 6, Dobos, Bagi, Takács-Varga. Csere: Boinitzer 20/3, Horváth K. 20/12, Szabó T. 14, Bihari 11, Szántó, Bognár. Edző: Szarvas Gábor.

Majic duplájával és Hadnagy triplájával villámrajtot vett a pápai alakulat (5:0). A vendégek a pápai nevelésű Horváth Kristóf hármasával kezdték meg a pontgyártást.

Majic triplájával hétre nőtt a különbség (15:8), de ezt követően az MTK magára talált és pillanatok alatt egy faragta hátrányát. Vajda József időkérést követően, tanítványainak sikerült négy ponttal meglógni az első negyed végére.

Sérülés miatt kiszállt a játékból Szanati Mátyás, amely érzékenyen érintette a hazaiakat. A második etapban a Törökbálint akarata érvényesüt, gyors és pontos támadásokkal átvette a vezetést, a Pápa a félidő végére hét pontos hátrányba került (36:43).

 

A hosszabb szünetet követően a Motax rendezte sorait (45:46), ám nem sokáig késett a Törökbálint válasza, ráadásul Kálmán kapott egy sportszerűtlent, le kellett cserélni, így visszaállt a hat pontnyi különbség.

A házigazda felzárkózhatott volna négy pontra az utolsó negyed előtt, ám Majic elhibázta a hármast, míg az expápai Horváth K. nem, így már tízzel ment az MTK, sőt a játékrész végére 52:67-re alakult az állás.

A záró felvonásban a játékvezetők még kiosztottak a Pápának egy technikait, majd Keresztes is kipontozódott, így hiába indított végső rohamot a Motax (69:76), az MTK a hajrában pontos dobásokkal behúzta a mérkőzést.

Vajda József: - Azt nem mondhatom, hogy a jobbik csapat nyert, de számunkra a hátrányos ítéletek mindig akkor születtek, amikor mi vezettünk. Keresztest a tavalyi meccsen is kivették a játékból a 26. percben, ez az idén is sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!