Sport

2017.06.09. 13:28

Nyugdíjasok úszóversenye

ÚSZÁS - A Nyugdíjasklubok „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége úszóversenyt hirdetett 70 éven aluli és 70 éven felüli korcsoportban, amelyre a dunántúli nyugdíjasklubok sportolni és versenyezni szerető tagjait várták.

Tisler Anna

A legjobbak részt vehetnek az országos versenyen. A dunántúli fordulót, amely az ajkai városi uszodában zajlott, Papp Béla, Jagasitsné Hornyák Jolán, Süle Istvánné, Marczona Ferenc és Czingler Sándor bonyolította le. A benevezettek hát, gyors és mell-úszásban mérték össze tudásukat. Mind a 29 versenyző egy medencehosszt, vagyis 33 métert teljesített számonként.

A 70 év alatti nők között mellúszásban a balatonfűzfői Gyurkovics Ágnes lett az első, másodikként a szintén fűzfői Vágfalvi Kata ért célba, míg a dobogó harmadik fokára az ajkai Szalai Károlyné állhatott fel. A férfiaknál szintén balatonfűzfői győzelem született, az érmet Simon István kapta, az ezüst- és a bronzérem Ajkán maradt, Medgyesi Tibor és Tóth István kapta azt.

A hetven év feletti korcsoportban nőknél az ajkai Buzás Tiborné, Kovács Irén Veronika és a veszprémi Klein Béláné sorrend született, a férfiaknál a pápai Recse Sándor volt a leggyorsabb, második helyen a veszprémi Kurucz István, harmadik helyen Hren Brúnó végzett. Hátúszásban a hetven év alattiak mezőnyében a veszprémi Kocsis Józsefné ért elsőként célba, őt követte Vágfalvi Kata és Gyurkovics Ágnes.

A férfiaknál az ajkai Simon István, Tóth László és a balatonfűzfői Galambos Tamás bizonyult a legjobbnak. A hetven éven felülieknél Buzás Tiborné, Kovács Irén Veronika, valamint Klein Béláné kapott érmet, a férfiaknál Hren Brúnó, Recse Sándor és Kurucz István teljesítette legrövidebb idő alatt a távot. Gyorsúszásban a fiatalabbak korosztályában Vágfalvi Kata, Gyurkovics Ágnes és Kocsis Józsefné, valamint Simon István és Medgyesi Tibor végzett az élen. Az idősebbeknél Kurucz István, Hren Brúnó és Recse Sándor bizonyult a leggyorsabbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!