Sport

2015.07.31. 12:07

Nyolcadik danos brit mester előtt tettek vizsgát

Veszprém - Kilenc első és egy második dan fokozatot szereztek Ten Shin Kai (TSK), aikido egyesület versenyzői, akik egy nyolcadik danos brit mester előtt tettek vizsgát Budapesten.

Horváth Gábor

A veszprémiek Michael Narey nyolcadik danos aikido mester előtt vizsgáztak a fővárosi edzőtáborban. A brit mesterről tudni kell, hogy ő a British Aikido Board vezetője, az alapító egyik utolsó tanítványa. Kétezer négyzetméteres dojója van Bristolban, ahová meg is hívta a harcművészeti stílus magyarországi képviselőit, illetve hamarosan, még az idén ő is ellátogat a siófoki, zirci és veszprémi aikidósokhoz.

Sikeres aikidósok, első sor balról: Makó Ferenc, Gulyás Krisztina, Michael Narey, Ritteródesz Adrián, Kálmán András, Kiskovács Ágnes. Második sor: dr. Egedy Attila, Bolla Balázs, Ottó Antal, Kardos Sándor, Szeremi Zsolt, Tóth Gábor. Legfelül: dr. Hodai Zoltán (Fotó: Ten Shin Kai)

A veszprémiek sikeresen mutatták meg tudásukat, kilenc első (shodan) és egy második (nidan) dan fokozatot szereztek. Csombor Bence, dr. Hodai Zoltán, dr. Egedy Attila, Gulyás Krisztina, Kálmán András, Kardos Sándor, Kiskovács Ágnes, Szeremi Zsolt, Tóth Gábor , illetve utóbbi kategóriában Ottó Antal vizsgázott jól.

Az idén húszéves TSK a megyeszékhely legrégebbi aikido egyesülete, Ritteródesz Adrián (3. dan) alapította, a tagok száma jelenleg 70-80 fő körül mozog. A legfiatalabb tanítvány öt éves, a legidősebb elmúlt hatvan. A veszprémiek között sebész, mentőtiszt, közgazdász, vegyészmérnökök, illetve művészek is akadnak.

A japán harcművészetek közül az aikidót tartják a legmélyebb szellemiséggel rendelkező budó stílusnak, filozófiája: a szeretet ereje az univerzumban, az ellenfél ártalmatlanná tétele a saját energiáját felhasználva. A dojókban aikido, ninjutsu, aikibudo, aiki yoga, naginata, önvédelem, és közelharc stílusok tanulhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!