Sport

2016.06.28. 18:20

Nyolc év után búcsúzik - Jánosa Tibor meghatározó tagja volt az NB II-es FC Ajkának

Ajka - A következő szezonban már biztosan nem Jánosa Tibor nevével kezdődik az FC Ajka összeállítása. A népszerű kapus nyolc esztendő után vált.

Horváth Gábor

Az FC Ajka labdarúgócsapata hosszú NB II-es ciklust zárt idén, az alakulat 2007-ben jutott fel (ismét) a második vonalba, s tagságát egészen 2016-ig sikerült is megőriznie.

Ebben az időszakban kapusposzton Jánosa Tibor volt az együttes meghatározó tagja, a legtöbbször az ő nevével kezdődött az ajkai összeállítás.

- Fantasztikus évek voltak, örök élmény az az időszak, amelyet Ajkán tölthettem. Még akkor is, ha az utolsó idény nem sikerült jól - mondta el a Naplónak a csapattól hétfőn elbúcsúzó hálóőr, aki Hévízen folytatja pályafutását.

Jánosa Tibor hosszú időn keresztül megbízható tagja volt az FC Ajkának, a kiváló hálóőr magabiztos teljesítménnyel, sokszor bravúrokkal segítette csapatát (Fotó: Penovác Károly)

- Keszthelyen élek és dolgozom, s ezt eddig is nehéz volt összeegyeztetni az ajkai játékkal. Én sem leszek fiatalabb, s a jövőmre való tekintettel úgy döntöttem, hogy most elég, távozom. Marasztaltak volna, számítottak rám, sajnálom, de így alakult - fogalmazott Jánosa, aki a szintén NB III-as Hévíz színeiben valószínűleg korábbi csapatával is szembekerül majd a következő bajnokságban. - Nagyon furcsa lesz. Tényleg szenzációs időket éltem át Ajkán. Voltunk negyedikek és ötödikek, egy alkalommal, Németh Zoltán irányításával veretlenül álltunk a második helyen az őszi szezon után. Sikerült kivívnunk a bennmaradást, amikor egycsoportossá vált az NB II.

A népszerű hálóőr az elmúlt nyolc évből a Gyirmóttal szembeni csatákat, valamint az Újpest elleni hazai kupameccset emelte ki. A csapattársak közül pedig Mihalecz Péterrel, Horváth Attilával, Pákai Gergővel és Major Norberttel értette meg magát a legjobban a pályán és azon kívül.

Külön hangsúlyozta Dávid Sándor kapusedző szerepét, ő nemcsak trénere, hanem mentora is volt a klubnál.

Az edzők közül Artner Tamást és Mihalecz Istvánt emelte ki.

A nemrég véget ért idényben sajnos nem sikerült a bennmaradás, megszakadt a sorozat, erről is kérdeztük.

- Több összetevős a dolog, a problémák már nyáron elkezdődtek. Szerintem nem sikerültek az igazolások, nem is szerepeltünk jól. Igaz, ha tavasszal is 16 pontot szerzünk, bennmaradunk. Nem volt szerencsés, hogy télen kicserélődött a keret jelentős része. Egész egyszerűen nem álltunk össze egy csapattá, s emellett még szerencsénk sem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!