Sport

2017.05.10. 18:49

Nyert a Perutzban a Füred, brutális tihanyi góleső

Meglepő eredményekből nem volt hiány az MTD Hungária Veszprém megyei labdarúgókupa negyeddöntőjében szerdán. A fürediek némi revansot vettek a Pápán a bajnoki vereségért, a Tihany igazi gólzáport rendezett, továbbjutott a mezőny egyetlen alacsonyabb osztályú tagja.

Horváth Gábor

A játéknap rangadóját Pápán játszották, a vendég fürediek a bajnoki vereség után eseménydús meccsen nyertek és jutottak tovább a legjobb négy közé. Az elődöntőben ott lesz a Várpalota (amely az Úrkútnál bizonyult jobbnak), a Tihanyi FC (amely nem kímélte a FAK-ot), valamint a mezőny egyetlen alacsonyabb osztályú (megye III) tagja, a Balatonederics SE.

Perutz FC-Balatonfüredi FC 3:4 (1:2). Pápa. V.: Takács. Perutz FC: Szigeti - Ughy (Bognár), Papp, Bolla, Györkös Z. (Hornyacsek) - Nagy P. (Németh), Mészáros (Farkas), Lőke (Tauber), Szalai, Györkös B. - Szedlacsek. Edző: Marton Miklós. Balatonfüredi FC: Fogarasi - Emperger (Ódor), Krén, Pálfi, Reznyák - Mátó (Gaál), Tóth G., Kós, Tóth L., Lattenstein (Miskei) - Sergő (Imre). Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerző: Szedlacsek 3 ill. Lattenstein, Pálfi, Imre, Tóth G.

A kékmezes balatonfürediek kiejtették a kupából a tartalékos Perutz FC-t

Nem indult eseménytelenül a mérkőzés, hiszen a középkezdésből, mindjárt az első percben büntetőből megszerezte a vezetést a vendég gárda, Ughy buktatta a tizenhatoson belül Tóth Gergőt. A tizenegyest Lattenstein magabiztosan a jobb sarokba lőtte. Három perccel később egyenlített a Perutz, húsz méterre a kaputól Szedlacsek végezhetett el egy szabadrúgást, melyet a bal sarokba tekert.

A 28. percben ismét megszerezte a vezetést a Balaton-parti gárda: a Lattenstein helyére pályára lépő Miskei szögletét Pálfi bólintotta a léc alá. Egy perccel később kis híján megint Szedlacsek egyenlített, ám Mészáros ívelését kecsegtető helyzetből fölé bombázta a támadó. A félidő hajrájában megint a Balatonfüred állt közelebb a gólszerzéshez, ám Sergő lövését Szigeti bravúrral védte.

A második játékrészben sem unatkoztak a kilátogatók, az 53. percben Nagy visszatett labdájával Mészáros dolgoztatta meg Fogarasi kapust. Négy perccel később megduplázta előnyét a kék mezes együttes, egy rossz kapu előtti passz után Miskei löketét Szigeti Imre István elé ütötte, aki a kipattanót a kapu közepébe gurította. Nem kellett tíz percet várni a következő balatonfüredi gólra, egy bedobás után Tóth Gergő vezette keresztbe a labdát, majd 16 méterről lövésre vállalkozott, a játékszer védhetetlenül vágódott a léc alá.

Az utolsó húsz percben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Pápa, melynek meg is lett az eredménye: a 72. minutumban Szedlacsek szépített, a csatár egy felívelést csúsztatott a kimozduló vendég portás felett a gólvonal mögé, majd egy felszabadítási kísérlet a csereként pályára lépő Farkasról ismét Szedlacsek elé került, aki a hálóőr felett leheletfinoman emelt a kapuba. A hátralévő időben nem sikerült a Perutznak az egyenlítés - igaz Szedlacsek két alkalommal is gyanús körülmények között került a földre a tizenhatoson belül, sőt a 85. percben les címén egy szabályosnak tűnő hazai gólt nem adott meg Takács játékvezető.
Tudósított: Haraszti Gábor.

Tihanyi FC-Fűzfői AK 17:0 (7:0). Tihany. V.: Lovasi. Gólszerző: Vári Kovács (5.), Balatoni (öngól), Gál, Nemes G., Nemes Á. (3), Varga (3), Burgyán, Kelemen (öngól), Berecz.

Balatonederics SE-Csetény SE 3:1 (1:1). Balatonederics. V.: Nedvesi. Gólszerző: Czafit 2, Ihász, ill. Bíró.

VBSK-Úrkút SK 3:1. Várpalota. V.: Jónás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!