Sport

2017.05.16. 17:50

Nyeltük a port, és élveztük- Több mint ezren követték figyelemmel a motokrosszosokat

AJKA Fantasztikus, jellegzetes hangulatú motor-sporteseménynek adott otthont előző hétvégén a település. A helyiek szervezésben és versenyzésben is jeleskedtek.

Horváth Gábor

A hazai motokrosszmezőny múlt szombaton Ajkára figyelt, hiszen a helyi Baumidex-pályán az ország legjobbjai képviseltették magukat.

Az Mxmánia-kupa harmadik fordulójában összesen 14 kategóriában álltak rajthoz a kiválóan előkészített, rendkívül izgalmas terepen a résztvevők. A hobbimotorosoktól a profikig, a legkisebbektől a felnőttekig mintegy 135-en mérették meg magukat az ugratókkal, éles kanyarokkal teletűzdelt pályán.

A küzdelem igen látványos volt, a néző a pálya bármely részére állhatott (vagy ülhetett, hiszen lelátó is volt), biztos, hogy akadt érdekesség, látnivaló. A folyamatos dübörgés, a benzingőz, az olykor 30-40 méteres ugratások beszippantották az embert az autó-motor sportok jellegzetes hangulatába. Még az sem volt zavaró, hogy néhány perc nézelődés után az óvatlan, nem a legideálisabb helyen álldogáló szemlélődő fogai között homok roszogott, hiszen a méretes porfelhő az ilyen viadalok szerves velejárója.

S bizony rengetegen választották hétvégi programnak az ajkai eseményt, több mint ezren követték figyelemmel a motorosok küzdelmét, ezt a számot - valljuk be - nagyon sok megyei sportrendezvény megirigyelheti.

Több mint százharmincan mérették meg magukat a remekül előkészített pályán. Az indulók látványos, izgalmas küzdelmeket vívtak a különböző kategóriákban

- Szinte minden kategóriában indultak tanítványaim, akikre nagyon büszke vagyok, emberesen helytálltak mindannyian - mondta el lapunknak Somlóvári Dániel, aki a helyi Remx Motokrossz Sportegyesület fiataljait oktatja, és a szombati versenyt szervezte.

- Óriási köszönet a támogatóknak, Pék Gyulának és csapatának, akik fantasztikusan előkészítették a pályát, és az összes többi ajkai srácnak, akik besegítettek. Hálásak vagyunk a szépszámú nézőközönségnek, amely kilátogatott, megnézte a fiúkat. Nélkülük nem sokat érne egy ilyen rendezvény. A versenyzőknek is nagyon köszönjük, hogy megmutatták tudásuk legjavát, és izgalmassá tették a napot. Tudjuk, hogy miben kell még javulnunk, és már most izgatottan várjuk az augusztus 27.-i junior-szenior bajnoki fordulót - foglalta össze Somlóvári Dániel, akitől természetesen az eredményeket is megkaptuk.

A helyi versenyzők közül Katona Áron (balra, a dobogó második fokán), a mezőny legfiatalabb tagjaként (hatéves) 50 ccm-ben nagy fölénnyel nyerte az időmérő edzést, majd látványos motorozással mindkét futamban második lett

Az ajkai versenyzők közül Katona Áron a mezőny legfiatalabb tagjaként (hatéves) 50 köbcentiben fölényesen nyerte az időmérő edzést, majd látványos motorozással mindkét futamban második lett.

A 65 ccm-esek küzdelmében Borbás Balázs a dobogó harmadik fokára állhatott, az egyaránt első versenyét teljesítő Bálint Benedek hatodik, Cserép Krisztián hetedik lett.

II. osztály Mx2 kategóriában Kalász Zsombor ismét nem talált legyőzőre, nyerte a két futamot, így ő emelhette a magasba a legjobbnak járó serleget. Ugyanebben a kategóriában Géringer Ádám hetedikként zárt.

III. osztály Mx1-ben Réz Ádám nagy fölénnyel nyerte a versenyt. III. osztály Mx2-ben Jóna József izgalmas csatában a harmadik helyet szerezte meg.

Szenior amatőr kategóriában Csuka Balázs hatodik, Bálint László 10. lett, utóbbi szintén élete első krosszversenyén van túl. Hegedűs Tibor a 12. pozícióban ért célba. Szuper szenior kategóriában Polcza Muki István a hetedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!