Sport

2017.06.22. 13:35

Nem volt pánik egy percig sem

VESZPRÉM Felemás szezont tudhat maga mögött a Veszprémi KKFT NB I/B-s férfi kézilabda együttese. Éles József, szakosztály-vezetővel értékeltük a szezont.

B. Virág Rita

- A szezon kezdetekor megállapodást kötöttünk a Telekom Veszprémmel, miszerint azon munkálkodunk közösen, hogy a közeljövőben létrehozzunk egy olyan saját nevelésű, magyar játékosokból álló csapatot, amely megállhatja a helyét az NB I-ben, és ha mód adódik rá, akkor versenyeztetjük is. Sajnos, ezt az egyezséget az utolsó pillanatban felrúgta a Veszprém, nekünk pedig más koncepció mentén kellett elindulni - kezdte Éles József, a VKKFT szakosztály vezetője, aki az első félévben edzőként is vitte az NB I/B-s alakulatot.

Éles József elmondta, több meghatározó játékos a korosztályos válogatottakban megsérült, így meglehetősen szűkös kerettel tudtak nekivágni az őszi sorozatnak. Füleki Áron és Szobol Zsolt energiáit, erőit muszáj volt kisajtolni, egyszerűen, rajtuk kívül nem akadtak lövők, akiket be lehetett volna vetni. Vasvári Ádám érkezése aztán javított a helyzeten, de az ősszel így is csak hét pontot tudott gyűjteni a VKKFT. Ekkor még úgy tűnt, ki fog esni a másodosztályból.

A téli szünetben aztán sikerült megerősíteni a keretet. Éles József háttérbe vonult és Pásztor Istvánnak adta át az edzői feladatokat. Visszatért, többek között, az addig Komlón, kölcsönben szereplő Márton Balázs, a kapuba pedig Andorka Gábor érkezett.

Pásztor István vezetőedző irányításával a tavasszal 18 pontot szerzett a VKKFT alakulata Fotó: Penovác Károly

A tavasszal aztán remekelt a VKKFT, összesen tizennyolc pontot szerzett, amivel bebiztosította a bennmaradását.

- Nem volt bennünk idegeskedés, mert ha kiestünk volna, sem történt volna katasztrófa. Szerencsére azonban jól hajráztunk és végül a tizedik helyen végeztünk.

A veszprémiek 12 sikert, egy döntetlent és 13 vereséget értek el. Érdekes hogy a mezőnyt tekintve a második legkevesebb gólt lőtték, 648-at, de a kapott gólok számában már sokkal jobban teljesítettek, csak három csapat tudta megelőzni ebben a statisztikai adatban.

A nyáron alaposan átalakul majd a csapat, Pásztor István marad az egyesületnél, de a fiatalabbakkal foglalkozik majd, a felnőtt csapatot Vágó Attila edző veszi át. Több meghatározó játékos is érkezik, többek között a MOL-Pick Szeged U23-as alakulatából Haszilló Gergő irányító, Árpási Patrik beálló, Algyőről Tóth Balázs balszélső, és Miklós Gergő, az Orosháza, valamint a „B" válogatott kapusa is Veszprémben folytatja.

- Továbbra is nagy álmom, hogy létrehozzak egy olyan NB I-es csapatot, amelyet csakis magyar, feltörekvő fiatalok alkotnak. Hogy ez mikor valósulhat meg, egyáltalán megvalósulhat-e, azt nem tudom. Az egyesületünk célja, hogy kézilabdázókat neveljünk a magyar élvonalnak, az előbb említett vágyam pedig csak ráadás lenne. Tudjuk, hogy átszervezik az NB I/B-t, de nincs rajtunk teher a bennmaradás miatt, szeretnénk minél többet nyerni, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég - zárta Éles József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!