Sport

2016.05.06. 19:30

Nem várt fiaskó - A két sikerig tartó párharcban Hoya-hátrány

Veszprém - Nehezen indult, aztán később már nem tudta behozni a lemaradást a Veszprém, így 1:0-ra vezet a OSE Lions a férfi kosárlabda NB I/B rájátszásában.

Piltman-Horváth Barbara

Hoya Veszprém-OSE 69:79 (15:17, 20:23, 14:22, 20:17)

Veszprém, 350 néző. Vezette: Farkas, Radnóti, Kovács. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 8, Takács 8, Novák 7/3, Kámán 15, Körtélyesi 13/9. Csere: Simon 13/3, Oltárczy 3/3, Kálló 2, Kovács, Sipos. Edző: Mérész Csaba.

Oroszlány: Wehner 22/6, Bocsárdi 2, Vujovic 14, Kiss 16/3, Hadnagy 2. Csere: Tanács 6, Zrinyi 3/3, Sonyák 10/6, Burai 2, Gorzsás, Ughy 2. Edző: Vavra András.

Nagy iramban indult az elődöntő, a Veszprém nem találta védekezését, amikor a 3. percben időt kért Mérész, (0:6). Rendezte sorait a Veszprém, így a 6. percben már az OSE kényszeredett megbeszélésre (7:8). Kámán büntetőivel átvette a vezetést a hazai csapat, sőt, a játékos dobása szó szerint kiverte a biztosítékot, ugyanis még az eredményjelző is elszállt, így ismét rövid szünet következett. A szoros játékrészt végül a vendégek nyerték 15:17-re.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Körtélyesi) túlontúl idegesen kosárlabdázott

A folytatásban aztán ismét Kámán volt társai segítségére, valamint az utóbbi időben jó formát mutató Simon is közrejátszott abban, hogy 22:17-re vezettek a hazaiak a 12. percben. A vendégek azonban gyors mozgásukkal és betöréseikkel könnyen egyenlítettek. A nagyszünetre kisebb előnnyel vonultak az oroszlánok (35:40).

A harmadik játékrészben küzdöttek a veszprémi fiúk, de valahogy nem akart összejönni semmi, nyolcnál nem tudtak közelebb kerülni az ellenfélhez. A negyed 49:62-vel zárult.

Az utolsó játékrészre akkora volt már a feszültség, hogy egy vendégeknek kedvező bírói ítélet után repültek be a mű-anyag korsók, és persze bizonyos családtagok is említésre kerültek, de Naményi Miklós ügyvezető kiválóan kezelte a helyzetet a szurkolóknál. A nézőtér el is csendesedett, a sört is feltörölték a parkettről, így folytatódhatott a játék. Simon, Novák és Körtélyesi is kipontozódott, az utolsó öt percben még volt esély a pontszerzésre, de az OSE nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja a helyzeteit, így 69:79-re nyert.

Mérész Csaba: - Tompán kezdtük a mérkőzést, nem úgy védekeztünk, ahogy azt megbeszéltük, így a hátrányt nem tudtuk ledolgozni. Azért gratulálok a fiúknak, mert keményen küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!