Sport

2017.03.18. 16:24

Nem sikerült derbit nyerni

Veszprém – Fontos pontokat veszített hazai pályán a VLS Veszprém szombaton a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

VLS Veszprém-Sárvár 1:1 (0:1)

Veszprém, 100 néző. V.: Jakab. VLS Veszprém: Hársfalvi - Krebsz, Felber, Dobsa, Gunther – Bene, Gulyás, Kocsis, Kókány – Bognár (Márkus, 46.), Büki (Molnár, 53.). Edző: Orbán Tamás. Sárvár FC: Horváth B. – Bedő, Pados, Rajos, Nagy – Pető, Kun, Bezdi (Nyírő, 83.), Ódor, Hoós (Horváth V., 84.) - Bailo (Koronczai, 88.). Edző: Kovács László.

Szakadó esőben kezdődött az alsóházi rangadó az NB III nyugati csoportjában.

A vendégek veszélyeztettek először, egy szöglet után kellett a veszprémi védőknek a kapujuk elöl tisztázni. Ezen kívül elsősorban mezőnyben gyürkőztek a felek.

A veszprémiek (elöl Bene Zsombor) ezúttal nem tudták otthon tartani a három pontot Fotó: Pesthy Márton

A következő majdnem helyzetig 14 percet kellett várni, gyors sárvári akció végén Kun maradt le alig egy jobboldali beadásról. A 18. percben a bakonyiak is mutattak valamit, igaz, Bognár – majdnem tiszta helyzetből, hat méterről leadott - fejese elég gyengére sikerült.

Sok hibával játszottak a csapatok, alig alakult ki folyamatos játék, persze a csúszós pálya sem kedvezett a minőségi focinak.

A 36. percben Büki szánta el magát lövésre, 18 méterről tüzelt, a labda nem sokkal tévesztett célt. Nem sokkal később a másik kapu került veszélybe, Bailo kapott remek átadást a 16-oson belülre belépve, ám hiába volt tiszta helyzetben, nem találta el rendesen a játékszert.

Bár nagyon úgy tűnt, mégsem telt el a félidő gól nélkül, egy nem tud acélos, de célirányos vendégtámadás végén Hoós lőtt 17 méterről a veszprémi kapu jobb oldalába, 0:1.

A második játékrészben Orbán-mester cserékkel igyekezett frissíteni csapata támadószekcióját, nem túl sikeresen, a hazaiak többet birtokolták a labdát, de komolyabb lehetőségig nem jutottak.

Egészen a 62. percig kellett várni egy veszélyesebb hazai helyzetre, Molnár küzdötte be magát a jobb oldalon a 16-oson belülre, beadása azonban mindenki előtt elsuhant.

A 63. percben egalizált a Veszprém, Bene adott be a jobb oldalról, középen Kocsis emelkedett a legmagasabbra és felejt a hálóba, 1:1.

Két távoli vendégpróbálkozás nem talált kaput, majd a 68. percben Márkus lövését védte Horváth. Nem sokkal később ismét Bene beadása jelentett veszélyt.

A 73. percben majdnem betalált a Sárvár, Bailo cselei után Ódor verekedte át magát a védőkön egészen a kapuig, ám a lövésre már nem maradt ereje.

Rohamozott a Veszprém és a sárvári védelmet – különösen a levegőben - bizony zavarba lehetett hozni. Újabb találat azonban már nem esett, döntetlen született az alsóházi rangadón.

Gyenge színvonalú meccsen a Veszprém nem tudott dominálni, így a Sárvár nem volt állandó nyomás alatt, a vendégek szervezetten futballoztak és veszélyesen kontráztak. Reális eredmény a döntetlen.

Orbán Tamás: - Sajnos most csak egy pontra futotta. Többet kellett volna tennünk a győzelemért. A vendégek szervezettek voltak, jól kontráztak, megfelelt nekik a döntetlen. Sokszor csak szenvedtünk, nem is akadt sok lehetőségünk. Reális a döntetlen, nem érdemeltünk sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!