Sport

2016.12.10. 08:34

Nem minden bokorban nő egy Puskás

Nemesvita - A helyi sportegyesület egy osztállyal feljebb került, jól zárja az évet. Ez derült ki az évzáró ünnepségen, amelynek vendége, Mezey György szerint bennük van a jövő.

Tóth B. Zsuzsa

A Csali pincészetben rendezett évzárón Töreky Ferenc, az egyesület vezetője a csapat őszi szezonjáról szólva leszögezte, hogy példásan helytálltak.

- Egy osztállyal feljebb kerültünk, korábban négy játékos edzői képesítést szerzett a Bozsik programban. Valószínűleg ez is erősítette a 22 pontot szerző csapatot. A vártnál ez jóval szebb eredmény. Balatonedericsről hozzánk igazolt néhány játékos, ez szintén erősítést jelentett a csapat számára – mondta a sportvezető. Hozzátette, hogy terveik szerint indulnak a télen két teremtornán. Az egybegyűlt fiataloknak mint példaképet mutatta be Mezey György labdarúgó edzőt, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányát, aki háromszor nyert magyar bajnokságot, 1985-ben pedig az év edzője volt Európában. Töreky Ferenc szerint nem valószínű hogy mostanában hasonló titulust kapna magyar edző.

Mezey György elismerően szólt a nemesvitai focisták játékáról
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mezey György elmondta, hogy örömmel fogadta a meghívást, szigligeti kötődése révén gyakran figyelemmel kíséri a csapat meccseit. Elismeréssel szólt a nemesvitaiak játékáról, azonban a magyar focival kapcsolatos véleményét sem rejtette véka alá.

- Az akadémiát óriási pénzeken felépítették, de nincs hozzá elég jó játékos. Nem minden bokorban nő fel egy Puskás. A milliárdokba kerülő akadémiákat teletömik közepes képességű fiatalokkal, akikből a büdös életben nem lesz futballista. Az egyetlen terület, ahol még lehetne valamit csinálni, a tietek. Példát kell mutatnotok, hiszen ti vonzzátok a gyerekeket a focihoz. Remek meccseitek voltak, élveztem például az Uzsa elleni mérkőzést, de a védelemnek van mit erősítenie még – mondta a fiúknak Mezey, aki aztán részt vett a csapattal a borkóstolón és a vacsorán is. Utóbbi előtt saját készítésű pálinkájával kínálta meg a játékosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!