Sport

2017.05.17. 14:45

Döntőbe juthat a Hoya Pannon Egyetem csapata

Szeretnénk döntőt játszani, és az álmainkért készek vagyunk harcolni - fogalmazott Mérész Csaba, a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabda-együttes szakvezetője.

B. Virág Rita

Az elődöntőben a Hoya a Miskolci EAFC-vel küzd a fináléért. Ugyan pályaelőnnyel kezdte a két győzelemig tartó párharcot a veszprémi alakulat, ám kellemetlen meglepetésre az észak-magyarországi csapat nyerni tudott az első találkozón a Vetési gimnáziumban (72:79).

A visszavágón aztán érvényesítette akaratát a Veszprém, és végig vezetve, tucatnyi lelkes és mindenre elszánt szurkolójától támogatva nyert és kiegyenlített (61:74).

A Veszprém (fehérben Körtélyesi) pénteken 17 órától fogadja a Miskolci EAFC alakulatát a Vetésiben
Fotó: Penovác Károly

- Sikerült meglepnünk a miskolciakat kellően agresszív, kemény védekezéssel. Negyven percen át összpontosítottunk, egyszerűen nem hagytuk lélegzethez jutni riválisunkat - összegzett Mérész Csaba, a veszprémiek trénere. - Tisztában vagyunk vele, hogy csakis hasonló játékkal nyerhetünk. Mindenképpen döntőt szeretnénk játszani, és az álmainkért készek vagyunk harcolni. Nem lehet már hibázni, és ezt a srácok is jól tudják. Egész héten dicséretes mentalitással, hozzáállással készültek - tudtuk meg az edzőtől.

Mérész Csaba kifejtette, szeretnék nyomás alá helyezni a miskolciakat, akiknek nincs különösebb veszítenivalójuk, éppen ezért nagyon veszélyes ellenfelek.

A Hoya a tavalyi szezonban éppen ugyanebben a szakaszban vérzett el az Oroszlánnyal szemben. Akkor si-ma 2:0-val az OSE jutott a döntőbe.

- A klubvezetés részéről nem elvárás, hogy az aranyért játsszunk, ám mi magunk- nak is szeretnénk bizonyítani. Nagy kihívás előtt állunk, ám bízom benne, hogy a Miskolcon látott elánnal harcolunk majd. Mindenki harcra kész, senkit sem hátráltat sérülés vagy betegség. Minden eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy csapatként, együtt, egymásért küzdve vagyunk igazán jók, és ezt pénteken szurkolóinknak is megmutatjuk - húzta alá a szakvezető.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém-Miskolc találkozót pénteken 17 órától tartják a Vetési gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!