Sport

2016.05.26. 10:50

Nem hat ránk már a légkör - Nagy László jól emlékszik rá, milyen nehéz is a BL-trófea

Veszprém - Az évad utolsó két találkozója következik, ezért edzettünk, játszottunk egész évben, amit lehet, ki kell hozni magunkból.

B. Virág Rita

Ezt Mirsad Terzic mondta, az MVM Veszprém átlövője, a kölni négyes döntő előtt, akivel a beszélgetést a magyar bajnokságról kezdtük.

- A Szegedet mindig jó érzés legyőzni, főleg ilyen kiélezett szituációban. Sajnos itthon nem jól használtuk ki a lehetőségeinket, viszont Szegeden kiválóan játszottunk. Az idén kétszer is ikszeltünk örök riválisunkkal, de egyszer győzött le minket, ami számunkra különösen fontos - összegzett a bosnyák légiós, aki arról is beszélt, miért tartják a Veszprémet az idei BL egyik legnagyobb favoritjának.

- Zsinórban harmadszor jutottunk be a négyes döntőbe. Szerencsére levontuk a megfelelő tanulságokat az előző évek szerepléseiből. Tehát nem vagyunk már újoncok, nem hat ránk az ottani hangulat, a felhajtás. Helyén tudjuk kezelni a dolgokat.

A veszprémi védelem meghatározó alakja Terzic, aki szerint a THW Kielt egyáltalán nem illik és szabad lebecsülni.

- A csoportmeccsek során több sérültje is volt a Kielnek, akiknek többsége már helyre jött. Ezért azt gondolom, sokkal erősebb ellenféllel kell szembenéznünk, mint akkor. Remek lövőkkel rendelkezik, veszélyesek mindenhonnan, ám nekünk már megvan a megoldás a németek játékára - fogalmazott a kézilabdás, aki egyébként újra nagy csatát vívhat majd a Veszprémet is megjárt Marko Vujinnal.

- Úgy gondolom, az edzőnk az idén megpróbálta kihasználni a keret adta lehetőségeket, jól rotálta a csapatot, de Kölnben már nem lehet tartalékolni. Az évad utolsó két találkozója következik, ezért edzettünk, játszottunk egész évben. Itt fáradtságról nem lehet, nem szabad beszélni, ki kell hoznunk magunkból a maximumot - szögezte le.

A csapatkapitány Nagy László is egyetértett Terziccel: - Valóban nem túl szerencsés a lebonyolítási rend, azonban, kár a fáradtságról beszélni, hiszen ha mi elfáradunk, akkor a másik három csapat is. Tény, hogy ebben a pár napban nagyon fontos szerep jut majd a fizikoterapeutáknak, az orvosoknak, hiszen a regeneráció felgyorsítása különösen fontos lesz - vélekedett a jobbátlövő.

(Fotó: Penovác Károly)

Megtudtuk azt is, akik nem érzékenyek a felfázásokra, azok jeges fürdőt vehetnek majd a kölni edzések, aztán az elődöntő után, ami kifejezetten jót tesz a vérkeringésnek, az izmoknak, felfrissít és energizál. Nagy László is rendre igénybe veszi ezt a lehetőséget.

A csapatkapitány kifejtette, kemény elődöntőkre számít: - A németek legnagyobb erőssége, hogy mennek, mint a golyó az utolsó pillanatig. Nekünk az a feladatunk, hogy lassítsuk a játékot, hogy ennek a nagy rohanásnak elejét vegyük. Persze sok minden múlik majd azon, milyen napot fogunk ki, mellénk áll-e a szerencse. Úgy gondolom azonban, valóban bizakodóak lehetünk, hiszen az idén amikor kellett eredményesek voltunk. Ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, a döntőbe jutásért rettentően nagy csata lesz - fogalmazott a játékos, aki utoljára 2011-ben, még a Barcelona színeiben élhette át, milyen is a BL-győzelem. Ebből az időből még jól emlékszik, milyen nehéz is a BL különleges trófeája.

- Nagyon nehéz darab, de azt gondolom, azért megoldanám, ha magasba kellene emelnem az eredményhirdetéskor - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!