Sport

2017.06.02. 15:50

Nem adták még fel - Idegenben kell kivívniuk az egyenlítést a veszprémi kosarasoknak

VESZPRÉM - Ha nem látnék reális esélyt arra, hogy akár Debrecenben is képesek vagyunk a győzelemre, akkor el se utaznánk - húzta alá Mérész Csaba, a döntőbe jutott Hoya Pannon Egyetem NB I/B-s férfi kosárlabdacsapat vezetőedzője.

B. Virág Rita

Az elmúlt héten hiába várhatta pályaelőnyről a Hoya a Debrecen elleni, feljutásról is szóló finálét, mert a veszprémiek hazai pályán szenved-tek vereséget (71:92), így ha meccsben szeretnének maradni, akkor idegenben kell kivívniuk az egyenlítést. - Jól játszott a Debrecen, azonban mi csak tudásunk csekélyke hányadát villantottuk meg. Körtélyesi hiánya és a pontatlan támadójáték eredményezte a vereségünket - magyarázta Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője. - Úgy vélem, Körte (Körtélyesi Gergely - a szerző) visszatérésével sokat erősödünk. Szeretném, ha minden játékos átérezné a mérkőzés súlyát és a maximumot nyújtva harcolna. Nem tudom, ez mire lesz elég, de ahogy már korábban is mondtam, inkább hősként halunk meg a pályán, de feladni nem fogjuk.

Mérész kifejtette, reális esélyt lát a sikerre is, különben el sem utaznának Debrecenbe. Az aranyérem sorsa akár már ma eldőlhet, hiszen a párharc két győzelemig tart. Óriási bravúr lenne, ha a Hoya nyerni tudna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!