Sport

2015.10.08. 20:49

Nehezen, de megvan - A veszprémi származású védő gólpasszt adott

Budapest, Veszprém Hidegzuhannyal kezdődött, örömmel végződött. A magyar labdarúgó-válogatott, ha nehezen is, legyőzte Feröert Európa-bajnoki selejtezőn.

Horváth Gábor

Magyarország - Feröer 2:1 (0:1)

Groupama Aréna, 16 165 néző. V.: Schörgenhofer (osztrák).

Magyarország: Király Fiola, Juhász, Guzmics, Kádár Nagy Á., Tőzsér (Németh, 45.) Bódi (Böde, 45.), Gera, Dzsudzsák Nikolics (Priskin, 75.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Feröer-szigetek: G. Nielsen Naes, Gregersen, Nattestad (Faerö, 84.), Davidsen R. Joensen (Sörensen, 78.), Vatnhamar, Baldvinsson, Jakobsen (Justinussen, 62.), Bartalsstovu Edmundsson. Szövetségi kapitány: Lars Olsen.

Kiállítva: Gregersen (90.) Három veszprémivel a keretében készült soron következő Eb-selejtezőjére a magyar válogatott. A bakonyi trióból Kádár Tamás kapott helyet a kezdőben, a két Veszprém FC USE-nevelés, Lang Ádám és a mindössze 19 esztendős Osváth Attila a kispadon foglalt helyet.

Juhász Roland, Tőzsér Dániel és a feröeri Ragnar Nattestad (b-j) a Magyarország Feröer-szigetek labdarúgó Eb-selejtezőn Fotó: MTI

A magyar csapat a kezdőrúgást követően igyekezett rögtön támadólag fellépni, de egy Nikolic-helyzeten kívül nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára. Lassan és sok hibával játszottunk, ami gyorsan meg is bosszulta magát.

A 11. percben Juhász passzolt keresztbe pontatlanul, Guzmics sem volt túl határozott, a feröeriek viszont gyorsan reagáltak, Jakobsen alaposan becsapta Juhászt és a kapuba passzolt, 0:1. A folytatásban nehezen lendült játékba a Storck-csapat, amely csak a félidő végére tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani, Bódi lövését fogta üggyel-bajjal a vendégek kapusa.

A második félidő elején a mieink beszorították ellenfelüket. A nyomás a 63. percben érett góllá, Kádár pontos beadását a csereként beálló Böde fejelte szépen a hosszúba, 1:1.

A 71. percben megszereztük a vezetést, Böde Nikolic passza után megforgatta a védőket és óriási bombát akasztott a feröeri kapuba, 2:1.

A végén Németh és Böde is betalálhatott volna, de a vendégeknek is akadtak helyzeteik, és 11-es gyanús szituációt is megúsztunk.

A magyar labdarúgó-válogatott a csoportutolsó otthonában, Görögországban zárja a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjét. A mérkőzést vasárnap rendezik, a kezdés: 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!