Sport

2016.07.14. 14:40

Tájfutás - Négy bajnoki címet szereztek a megyei sportolók

Zsana - A Kiskunság területén, Zsana település közelében rendezték meg a 2016. évi tájékozódási futó éjszakai országos bajnokságot a közel-múltban.

Bényi Kálmán

Az elmúlt évek statisztikáját messze túllépve, mintegy 350-en neveztek előzetesen a speciális megmérettetésre. Az indulók közül azonban csak 260-an tudták érvényes eredménnyel zárni az erőpróbát. A Veszprém megyei versenyzők helytállását dicséri, hogy a mostoha körülmények között is négy országos bajnoki címet hódítottak el.

Az egész idei szezonban remek formában versenyez Németh Zsoltné (az első helyen, a dobogó tetején), akinek most az országos bajnoki győzelem is beérett a nem mindennapi éjszakai vetélkedésen (Fotó: Máthé István)

Mérő Edittől, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől megtudtuk: - A feladat minden tekintetben azonos volt, mint egy normál tájékozódási futóversenyen, azzal a nehezítéssel, hogy éjszakai sötétségben kellett megtalálni az ellenőrzőpontokat. Ez jóval komolyabb tájékozódási képességet igényel a futóktól. A legnagyobb kihívást azonban az időjárás okozta. A résztvevők balszerencséjére éppen egy órával a rajt előtt a környéket is elérte a zivatar. A dörgéssel, villámlással kísért nyári felhőszakadás igencsak megnehezítette a futást a sötét erdőben. A mezőny elején rajtolóknak jutott ki inkább az égi áldásból, a később indulók jobban jártak, mivel addigra csillapodott az eső.

Eredmények: F35A: 1. Vajda Balázs (THT), F40A: 3. Molnár Zoltán, 6. Vereszki Tibor (mindketten THT), F65A: 1. Bacsó Attila (HER), 5. Ládi János (BTK), F70A: 2. Komár Béla (HER), N20A: 1. Péntek Gréti (BSC), N45A: 1. Németh Zsoltné (VHS), N50A: 5. Kaszásné Boa Ágnes (HER), N65A: 2. Komár Béláné (HER). Nem bajnoki kategóriákban: F21BR: 3. Bálint Benedek (VHS), NYT: 1. Angyal Dániel (VHS).

Akik a hajnali eredményhirdetés után nem indultak haza, hanem a környéken töltötték az éjszakát, másnap egy kis létszámú, regionális rangsoroló tájfutóversenyen mérethették meg magukat. A Papp János-emlékversenyen a veszprémi versenyzők további érmeket gyűjtöttek be.
Eredmények: F14B: 1. Bálint Benedek, 2. Angyal Dániel, N45B: 2. Németh Zsoltné (mindhárman a VHSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!