Sport

2017.07.20. 15:30

Negyvenhat egyéni csúcsot úsztak a VÚK sportolói

VESZPRÉM Eredményesen szerepeltek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) sportolói a közelmúltban megrendezett Országos Gyermek Bajnokságon Kecskeméten, ahol jó helyezéseknek és negyvenhat! egyéni rekordnak örülhettek.

B. Virág Rita

A kecskeméti gyermekbajnokságon azok a 12-13 éves lányok, illetve 13-14 esztendős fiúk versengtek, akik előzőleg teljesíteni tudták a Magyar Úszó Szövetség által meghatározott, igen erős szintidőket. A VÚK-ból összesen tizenegy gyermek szerzett jogot az országos megméretésre.

- Kecskeméten minden versenyzőnk nagyon igyekezett, hogy túlszárnyalja eddigi legjobb eredményeit és bizonyítson, amiért dicséret jár mindannyiuknak - hangsúlyozta Balog János, a VÚK vezetőedzője.

A fiúknál 200 méteres hát-úszásban Pintér Ádám legjobb idejét 9 másodperccel megjavítva döntőbe jutott, ahol tovább faragva idején a remek hetedik helyen végzett. Az 1500 méteres gyorsúszásban közel egy percet javított eddigi legjobbján és végül nyolcadik lett a 2004-es mezőnyben.

A 4x100 méteres lány gyorsváltó - Hegyháti Csenge, Nyiri Villő, Bánó Viktória, Hegyháti Zoé - nyolcadik helyen jutott a döntőbe, ahol kitűnő versenyzéssel, öt másodperccel javítva délelőtti idején az előkelő ötödik helyen ért célba.

Páll Sebestyén 400 méteres vegyesúszásban a legjobbját 15 másodperccel megjavítva jutott a délutáni fináléba, ahol újabb egyéni csúccsal hatodikként zárt. A 2003-as korosztály 1500 gyorsúszó fináléjában hatodik helyen végzett.

Tizenegy fiatal úszó kvalifikálta magát a kecskeméti korosztályos országos bajnokságra
Fotó: Veszprémi Úszó Klub

A 4x200 méteres fiú gyorsváltó - Páll Sebestyén, Pintér Ádám, Veisz Richárd, Bánó Szabolcs összeállításban - hetedik helyen kvalifikálta magát a fináléba, ott pedig szenzációs egyéni csúcsokkal, kilenc másodperccel megjavítva a reggel úszott időt, végül a hatodik helyen végzett.

A 4x200 méteres lány gyorsúszó váltók (Bánó Viktória, Veisz Dóra, Nyiri Villő, Hegyháti Csenge) nyolcadik helyezést szerzett.

A 4x100 méteres mix gyorsváltó: Hegyháti Csenge, Nyiri Villő, Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén szereplésével szenzációs idővel negyedik helyen jutott döntőbe, ahol délelőtti idejüket is felülmúlva megtartották a negyedik helyüket.

- Rendkívül eredményesnek értékelem az országos bajnokságot, hiszen a remek egyéni teljesítmények mellett negyvenhat egyéni csúcs is született. Nagyon nagy öröm váltóink szereplése, amelyek a kiírt nyolc váltószámból, négyben döntőbe jutottak. Küzdeni tudásból és csapat-egységből jelesre vizsgáztak a tanítványaink - fogalmazott a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!