Sport

2016.05.02. 12:52

Négyéves eltiltás vár a bírót fellökő veszprémi szurkolóra - Az egyik menedzsert sörrel öntötte le (frissítve)

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott MVM Veszprém csapata négy évre kitiltja meccseiről azt a szurkolót, aki szombaton, a Szkopje elleni negyeddöntő hajrájában meglökte a mérkőzés egyik játékvezetőjét.

B. Virág Rita

A veszprémi klub a honlapján közleményben tudatta, hogy a videófelvételek alapján eljárást és a jogszabályban meghatározott maximális idejű kitiltást kezdeményezett a drukker ellen, aki a "sajnálatos" incidenst okozta. A magáról megfeledkezett szurkoló a meccs utolsó percében lökte meg a bírót, aki elesett.

"Amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás fog érvénybe lépni minden hazai, általunk szervezett sportrendezvényről" - áll a közleményben.

A Veszprém Handball Team Zrt. őszinte sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, s amint fogalmazott, bízik benne, "hogy egy ember elfogadhatatlan cselekedte nem fog rossz fényt vetni az Európa szerte minden sportbarát által elismert veszprémi szurkolótáborra".

A veszprémiek mindehhez hozzátették, hogy a jövőben is hasonló szigorral lépnek fel ilyen eseteknél.

A szombati találkozó 30-30-as döntetlennel zárult, a veszprémiek összesítésben három góllal bizonyultak jobbnak a Vardar Szkopjénál és készülhetnek a május 28-29-i kölni négyes döntőre.

Munkatársunk információi szerint több olvasónk is jelezte, a férfi folyamatosan zavarta a körülötte ülőket, nem csak most, hanem más meccseken is, például leöntötte sörrel az egyik ismert kézilabda-menedzsert és korábban a Talant Dusebajev-érában dolgozó szegedi kísérőjét. Aztán a két szakembernek odadobott egy tízezrest, hogy vegyenek maguknak új nadrágot.

Most négyéves eltiltás vár a nézőre, aki ez alatt az idő alatt nem látogathatja az MVM Veszprém egyetlen hazai mérkőzését sem, sőt az egyesület által szervezett sporteseményeket sem.

A klub közleményben határolódott el a cselekedettől, ugyanakkor jelezte azt is, minden hasonló esetben ugyanilyen szigorral fog fellépni, ami teljesen érthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!