Sport

2015.07.22. 11:12

Négy veszprémi érem Miskolcról

Veszprém - Bajnoki címmel, két ezüsttel és egy bronzéremmel zárta az úszók Gyermek Országos Bajnokságát a Balaton Úszó Klub.

Heffler Péter

Hétvégén Miskolcon rendezték az úszók idei Gyermek Országos Bajnokságát, ahol a Balaton Úszó Klub versenyzői remekül tempóztak.

A veszprémiek teljesítményének értékét növeli, hogy igen népes mezőnyben álltak helyt kiválóan, hiszen közel hétszáz résztvevője volt versenynek - az idei magyar bajnokságok között a 2004-2001-es fiúk, és a 2004-2002-es lányok megmérettetésén voltak a legtöbben.

Szokolai László és Áment Balázs a miskolci úszó ob-n
Fotó: Balaton Úszó Klub

A 2004-esek között Áment Balázs 100 méter mellen magyar bajnoki címet szerzett, míg 200 méter mellen másodikként, 200 méter vegyesen pedig egy hatodikként csapott célba. Szintén jól szerepelt Mátrai Roland, aki 1500 méter gyorson második, 200 méter gyorson harmadik, 400 méter gyorson negyedik, és 100 méter gyorson pedig ötödik lett.

- Mindkét versenyző, akárcsak a kilencfős csapat többi tagja is óriási javulást mutatott a versenyen, köszönhetően, a szinte egész nyáron át tartó napközis tábornak Balatonfűzfőn - árulta el Szokolai László, a Balaton Úszó Klub vezetőedzője, aki az egyik idősebb úszójára, Rasovszky Kristófra külön büszke lehet, ugyanis tanítványa ott lesz az augusztus 25-én kezdődő szingapúri ifjúsági világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!