Sport

2017.04.22. 17:55

Négy perc alatt bukta el a bravúrt a Veszprém

Érd, Veszprém – A 88. percig vezetett, mégis pont nélkül távozott a VLS Veszprém a második helyezett otthonából szombaton a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Érdi VSE-VLS Veszprém

2:1 (0:1)

Érd. V.: Antal. Érdi VSE: Kertész – Kónya, Koós (Palásthy, 53.), Ország (Zsivóczky, 74.), Kelemen, Csiszár, Pintér, Balázsovics, Tárkányi (Gyurácz, 46.), Melczer, Bozsoki. Edző: Limperger Zsolt. VLS Veszprém: Hársfalvi – Krebsz, Felber, Dobsa, Gunther – Bene (Szabó L., 85.), Gulyás, Sárossy (Kókány, 60.), Bognár, Márkus – Büki (Szabó P., 89.). Edző: Orbán Tamás.

A bennmaradásért harcoló veszprémiek a második helyen álló Érdi VSE otthonába voltak hivatalosak a labdarúgó NB III nyugati csoportjának 28. fordulójában.

Az ebben a szezonban a tabellát hosszú ideig vezető hazaiak még a bajnoki cím megszerzésére is esélyesek, ennek megfelelően már a kezdősípszótól komoly nyomást gyakoroltak a bakonyi alakulatra.

Az Érd rendületlenül ment előre, Hársfalvi kapuját azonban nem tudta bevenni. A futball egyik törvényszerűsége, hogy ez a másik oldalon sikerült.

A félidő hajrájában egy szerencsés góllal előnybe került a VLS. Büki szabadrúgása megpattant és így talált utat az érdiek hálójába, 0:1.

Ha már megszerezte, igyekezett is megtartani előnyét a Veszprém, amely önfeláldozóan védekezett a második játékrészben. A labdabirtoklás nagy hazai fölényt hozott, ennek megfelelően helyzetei is az Érdnek voltak. A vendégeknek egy lehetőségük akadt egy kontra végén.

A hajrában még inkább rákapcsolt a hazai együttes, amely a 88. percben Melczer révén egalizált, 1:1.

Sajnos itt nem ért véget a meccs, az ötperces hosszabbítás második percében Kelemen a győztes találatot is elhelyezte Hársfalvi kapujába, 92. perc: 2:1. A gól erősen lesgyanús helyzetben született.

A veszprémiek közel álltak a bravúrhoz, ám a hajrában fordítani tudott a játékvezető által erősen megtámogatott, esélyesebb hazai alakulat.

Orbán Tamás: - A jobb csapat nyert, nem sikerült bravúrt hozni. Megyünk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!