Sport

2016.09.20. 17:35

Négy főtáblás - Magyar Kupa szerdán 15.00 órától

MNégy megyei csapat érdekelt a labdarúgó Magyar Kupa főtábláján. A VLS Veszprém, a Balatonfüred, a Várpalota és a Szentantalfa is hazai pályán szerepel.

B. Virág Rita

A négy Veszprém megyei társaság közül az NB III-as VLS Veszprém van a legnehezebb helyzetben, ugyanis az NB II-es Kozármisleny ellen kell pályára lépnie. Lantai Balázs együttesére ráférne egy kis sikerélmény, hiszen a harmadosztályú pontvadászatban még győzelem nélkül áll, eddig három döntetlenből sikerült csak pontot szereznie. A Kozármisleny ellenben az NB II-es mezőny stabil tagja, már 14 pontot gyűjtött. Az esélyek a vendégek mellett szólnak, ám bátor, lelkes játékkal a Veszprém megnehezíthetné a rivális dolgát.

A megye I-es Várpalotai Bányász SK a Fejér megyei pontvadászat egyik bajnokaspiránsát fogadja. Az idén fennállásának 104. évfordulóját ünneplő Bicske TC a tavalyi, őszi mélypont után új csapatot épített, s idén már az aranyérem megszerzéséért száll harcba. Több volt NB I-es játékost is a soraiban tudhat, így a rutin miatt inkább a vendégek továbbjutása a reálisabb, ám Pencz Norbert tanítványai igazi elszántsággal és győzni akarással kivívhatják a továbblépést a legjobb 64 csapat közé.

A megyei másodosztályban szereplő Szentantalfa NVSE fantasztikus meneteléssel jutott el az országos főtáblára. A csapat kétszer is nagy hátrányból fordítva lépett tovább (a Devecser 4:0-ra, a Tihany 4:1-re is vezetett ellene!) az utolsó körben pedig 11-esekkel ejtette ki a megye I meghatározó csapatát, az Úrkút SK-t.

A bajnokságban hat forduló után hetedik antalfaiak ma szombathelyi vetélytársat látnak vendégül, a Király SZE a Vas megyei első osztályban szerepel, jelenleg tizedik a pontvadászatban. Érdekesség, hogy a több szakosztályt is működtető Király Szabadidősport Egyesületet tíz évvel ezelőtt a válogatottságtól idén visszavonuló legendás kapus, Király Gábor és édesapja, Ferenc alapította.

A Balatonfüredi FC a Tiszakécskei VSE csapatát fogadja a játéknapon. Az NB III-ból idén kipottyanó, de a megye I-ben remekül (öt győzelemmel és egy döntetlennel) kezdő Balatonpartiak kőkemény ellenfelet kaptak.

A Duna Aszfalt TVSE néven futó Bács-Kiskun megyei együttes jelenleg harmadik a helyi megye I-ben, négy meccset nyert, egyszer ikszelt. A volt válogatott, egykori Vác- és Ferencváros-ikon Nyilas Elek edző keretében külföldi légiósok is akadnak, a jelek szerint nem lesz könnyű kiejteni a tiszakécskeieket.

Ugyanakkor megéri küzdeni, a siker a következő körben akár NB I-es vendéget is hozhat a továbbjutónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!