Sport

2016.10.15. 15:24

NB III: Értékes skalpot ejtett az FC Ajka

Ajka, Csorna – A csapatkapitány már a bemelegítésnél megsérült, ennek ellenére értékes skalpot ejtett az FC Ajka szombaton a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Csorna-FC Ajka 0:2 (0:1)

Csorna, 300 néző. V.: Kovács.

Csornai SE: Sánta - Nagy Sz., Kerékgyártó (Litresics), Császár, Füredi, Folmer (Simon), Csikós, Czanik, Weitner, Kelemen, Serfőző. Edző: Hannich Péter.

FC Ajka: Balogh - Pál, Köles, Fodor, Csemer, Nagy B., Tölgyesi V. (Csordás Simon), Hanzl, Pavlitzky Balázs (Kozma), Lőrinczy, Major (Szabó Zs.). Edző: Bücs Zsolt.

Gólszerzők: Szabó Zs., Lőrinczy.

A bemelegítésnél kiderült, hogy Pákai pénteki sérülése miatt nem a tervezett kezdőcsapattal tud pályára lépni az FC Ajka, a csapatkapitány helyett Köles játszott.

Az ajkaiak első találatát Lőrinczy Attila szerezte Fotó: Penovác Károly

A mérkőzés elején Hanzl szabadrúgása suhant el egy méterre a gólvonal előtt, a másik oldalon Balogh mentett kivetődve.

A 15. percben Pavlitzky kapott remek indítást Kölestől, de 14 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 19. percben egy baloldali beadás után Serfőző fejelt a bal kapufa mellé kecsegtető helyzetben. Nem sokkal később ismét egy hazai lehetőséget mentettek a vendégek szögletre az utolsó pillanatban.

A 31. percben szabadrúgás variáció után Hanzl Lőrinczyt hozta helyzetbe, utóbbi egy szép labdaátvétel után 12 méterről jobb alsóba lőtt, 0:1.

A szünet előtti percekben baloldali csornai szöglet után Folmer centikkel fejelt mellé.

A második félidő elején Nagy Szabolcs fejelt fölé, a másik oldalon Hanzl 30 méteres szabadrúgása suhant el a léc fölött. Ebben az időszakban a hazaiaknál volt többet a labda.

Az 56. percben Czanik lövését fogta magabiztosan Balogh. A 67. percben Szabó-Köles összjáték után Köles került helyzetbe, de 12 méterről Sántába lőtt.

A 72. percben Csemer remekül futott fel a bal oldalon, pontos beadását a csereként beállt Szabó az ötösről a kapu bal oldalába fejelte, 0:2.

A második ajkai gólt követően már csak a vendégek veszélyeztettek, a 78. percben egy szép jobboldali támadásnál Pavlitzky egy csel után 14 méterről megcélozta a jobb felső sarkot, Sánta bravúrral hárított.

A meccs utolsó percében Csemer ment el a bal oldalon, az alapvonal közeléből leadott lövését Sánta lábbal hárította.

Tudatosan, megfontoltan játszott az FC Ajka, sokat járatták a vendégek a labdát. Amikor lehetett és szükséges volt ritmust váltottak, ezekből rendre helyzeteket alakítottak ki, s ebből kettőt gólra is váltottak. A hazaiaknál volt többet a labda, de a Csorna csak pontrúgásból tudott veszélyeztetni. Megérdemelt vendégsiker.

Bücs Zsolt: - Okosan, tudatosan fociztunk, úgy, ahogyan elterveztük. Elől gyors, mozgékony embereink többször is zavart okoztak a csornai védelemben. Egy-két pontrúgást követően szerencsénk volt, gratulálok a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!