Sport

2017.07.14. 18:30

Naponta két edzéssel tartott tábort a Shotokan Dojók Szövetsége Zalaszentgróton

KARATE - Központi edzőtábort tartott a Shotokan Dojók Szövetsége Zalaszentgróton a nyár közepén. A szövetség, amelyik székhelye Ajkán van, kétféle edzési lehetőséget biztosított.

Tisler Anna

Az egyiket, a Koryju Karate Jutsu edzést Gott Zoltán sensei vezette. A WKF rendszerű sportkarateedzést Takács Ferenc sensei tartotta. A szakmai programot Takács Miklós sensei, a szövetség elnöke és az ajkai Sun Dome egyesület vezetője felügyelte. A Sun-Dome shotokan karate egyesület több mint egy évtizedes működése eredményekben gazdag.

Az egyesület ma már közel másfél száz tagot számlál, saját dojója van. Ajkán a sportcentrumban tartottak országos versenyt, az Európa-bajnokságokon és világbajnokságon is mindig szereznek érmet a sportolóik. A táborban a csapatból 15 versenyző vett részt, akik már a következő évad versenyeire kezdték meg a felkészülést. Az a céljuk, hogy továbbra is az élvonalban jegyezzék őket.

A zalaszentgróti tábor részvevői a nagy melegben is edzettek

Takács Miklóstól megtudtuk, hogy a táborban naponta két edzésen vettek részt, a nagy melegben is sportoltak. A versenyzők sokat fejlődtek, újabb módszereket tanultak és gyakoroltak. Más klubok szintén bajnok versenyzőivel mérhettek össze magunkat, megtudták, hogy milyen területen kell még fejlődniük. Rutint szereztek a versenyzésben is.

Ajkán, az egyesület dojójában két tábort is szerveztek a vakáció első heteiben.

A 14 év alatti karatékák ott fejleszthették tovább állóképességüket és technikai tudásukat. Az első héten a kezdők és a csupán hobbi szinten sportolók táboroztak. Sokat edzettek, majd pihenésként kézműves foglalkozáson vettek részt.

A második héten már komolyabb munka folyt, a gyerek korcsoportos versenyzők táboroztak és napi kétszer másfél órás edzésen tökéletesítették a tudásukat. A profi sportolók határozott céllal érkeztek a táborba, tudták, hogy mi az, amiben fejlődniük kell. Ők a tábori program mellett még az esti edzésen is részt vettek, így a napjuk nagy részét már a felkészülés töltötte ki.

Az ajkai karatékák a versenyszezonjukat szeptember közepén a Budapest Open bajnoksággal kezdik, majd október elején Egerbe utaznak egy világbajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!