Sport

2016.03.03. 17:34

Nagy változás: új korszak kezdődik a veszprémi klubnál

Veszprém - Folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában a veszprémi kézilabdacsapat, amely szombaton hazai környezetben lép pályára. A klubnál eközben komoly változások történtek.

Horváth Gábor

Beszámoltunk róla, az egyesület tájékoztatása szerint szerdán távozott a klub ügyvezető igazgatója, Hajnal Csaba.

Az egyletet 39 évvel ezelőtt Hajnal Csaba alapította, s vezetésével folyamatosan fejlődött, évről évre osztályt lépett, és a megyeiből pillanatok alatt az NB I-be került. Hajnal Csaba irányításával a veszprémi egyesület a magyar kézilabdázás meghatározó klubjává nőtte ki magát. Az egykori Építők, később Fotex KC az első nemzetközi sikereit a Kupagyőztesek Európa Kupájában érte el, a '90-es években kétszer is elhódította ezt a trófeát. Aztán a 2000-es évek elején szintet lépett az alakulat, már a Bajnokok Ligájában, a korábbi BEK-ben is az elitbe tartozott. A Veszprém 2002-ben játszotta első BL-döntőjét, ahol a Magdeburggal szemben alulmaradt.

Egy sajtótájékoztató a sok közül. Hajnal Csabát a szezon végén búcsúztatják el hivatalosan
Archív fotó: Penovác Károly

A legújabb időkben pedig az MVM Veszprémet Európa legkiválóbb egyesületei között tartják számon, s ez a siker Hajnal Csaba nélkül nem valósulhatott volna meg. Úgy tudjuk, Hajnal Csaba kedden nyújtotta be lemondását, amit az elnökség megvitatott és elfogadott. Az ügyvezető a szezon végét sem várja meg, szerdán már kipakolta az irodáját. Ez a hivatalos tájékoztatás szerint úgy hangzik: a június 30-ig fennmaradó időre az elnökség Hajnal Csabát a klubbal kapcsolatos feladatok ellátása alól mentesíti.

Felhívtuk az MVM Veszprém társelnökét, Kálomista Gábort is, aki a Naplónak azt mondta, ebben a témában nem nyilatkozhat, nem ő az illetékes.

Megkerestük Szabó János elnököt is, aki pedig azt az információt adta, hamarosan sajtónyilatkozatot adnak ki.

Ez így is történt. Hajnal Csaba, a veszprémi kézilabdázás egyik megteremtője, a klub történetének és sikereinek meghatározó alakja jelezte a klub elnökségének visszavonulási szándékát, 2016. június 30-i hatállyal. Az elnökség csütörtöki ülésén a kérést megvitatta és támogatta - írták a nyilatkozatban, amely arra is kitért, hogy a sportvezető búcsúztatását a szezon végére tervezik.

Az utolsó BL-forduló következik

A lengyel Orlen Wisla Plock csapatát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában az MVM Veszprém, a mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik. A bakonyiak a második helyen állnak, egy ponttal a PSG mögött és eggyel a Flensburg ellőtt. A Plock már biztosan hatodik a nyolccsapatos mezőnyben. Szeptemberben Lengyelországban döntetlenre végzett a két együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!