Sport

2017.02.17. 20:42

Nagy pofonok várhatók

Pápa - Tizenöt esztendő után tér vissza Pápára ma este a profi ökölvívás, ráadásul egy igencsak exkluzívnak ígérkező helyszínen, a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában.

Haraszti Gábor

Pápa városa korábban ikonikus helyszíne volt a hazai profi bokszéletnek, hiszen olyan összecsapásoknak adott otthon a település, mint az
itthon hatalmas érdeklődés-sel várt Nagy János-Bognár László magyar bajnoki párharc (2002), vagy éppen a Gálfi András-Pierre Moreno WBO interkontinentális címmérkőzés (2000).

A mai bokszest főmérkőzésén Kovács Zoltán "Caramel" a WBO nagypehelysúlyú Eu-rope-övét teszi majd kockára, de kötelek közé lép a WBO cirkálósúly nemzetközi bajnoka, Szellő Imre, a váltósúly magyar bajnoka, Törteli Balázs, valamint Harcsa Norbert, Darmos József, Egedi Renátó, Kis Máté, Kispál Zoltán, Laki Róbert és az eseményen debütáló helyi Németh Sándor is. A szervező Felix Promotion jelenlegi talán két legfontosabb alakja, Kovács Zoltán és Szellő Imre egyaránt kemény ellenfelet kapott. A cirkálósúlyú, 15 meccsén 15 győzelmet aratott Szellő amerikai riválisa, Garrett Wilson rengeteg nagyágyúval bokszolt már.

- Wilson profi pályafutásom egyik legveszélyesebb ellenfele. Igazi harcos, mindenhol győzni akar. De én is! - mondta Szellő. - Sokat dolgoztam edzőmmel, Bertók Róberttel, hogy olyan formát mutassak, amivel eljuthatok a világbajnoki címmérkőzés kapujába. Erről az útról az amerikai fiú sem téríthet le! - fűzte hozzá.

Kovács Zoltán olasz ellenféllel vívja majd a főmeccset
Fotó: Felix Promotion

Kovács Zoltán a gála főmeccsén védheti meg a WBO nagy-pehelysúlyú Eb-címét az olasz Nicola Cipolletta (13 győzelem, 4 vereség, 2 döntetlen) ellen. Ellenfeléről tudni kell, hogy több címmeccsen van már túl a profik között. - Minden rendben van a felkészülésemmel, bár kicsit megijedtem, amikor egy kisebb megfázás szaladt át rajtam. Tavaly februárban hasonló betegség miatt nem tudtam bokszolni, most viszont hamar kimásztam belőle, és rendben folytatni tudtam az edzéseket.

Az ellenfelem a súlycsoport olasz bajnoka, tehát nem rossz bunyós. Mellette szól, hogy magasabb nálam, hosszabb a karja, nagyobb az ütőtávja, de nem aggódom a meccs miatt. Kielemeztük a bunyóját, és ez alapján úgy látom, ha vívni kell vele, abban is jobb vagyok, de az igazán klassz az lenne, ha leállna egy jót verekedni, az feküdne nekem a legjobban. Meggyőző teljesítményt várok magamtól, tiszta és kemény találatokkal. Az, hogy az enyém lesz a gála főmeccse, a legkevésbé sem nyomaszt - fogalmazott Kovács Zoltán.

Felix Promotion évadnyi-tó, élő televíziós közvetítésű bokszgálájának programjában helyet kapott a veretlen középsúlyú Harcsa Norbert is. A 29 éves egykori amatőr válogatott klasszis eredetileg egy olasz ellenfélre készült, ám a talján ökölvívó a hét elején - betegségre hivatkozva - lemondta az összecsapást. Így Harcsa az első számú tartalékként készenlétben és edzésben lévő Kovács Ákos (2 győzelem, 1 vereség) ellen fog kötelek közé lépni.

- Teljesen mindegy, ki lesz az ellenfelem, mert profi pályafutásom legnehezebb felkészülésén vagyok túl - jegyezte meg Harcsa Norbert azt követően, hogy megtudta, az olasz lemondta a meccset. - Senki nem veheti el tőlem
a nyolcadik profi sikeremet. Szeretnék látványos győzelmet aratni - jelentette ki.

Rácz Félix sportmenedzser, a Felix Promotion alapítója a pápai gálával kapcsolatban kiemelte: a helyszín-választásnál érzelmi és üzleti szempontok is közrejátszottak. Pápán 2002-ben rendezték meg a Felix Promotion egyik első rendezvényét, s tavaly megígérte a helyieknek, hogy visszatérnek a városba. A pápai gálát 22 órától élőben közvetíti az M4 Sport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!