Sport

2015.04.03. 13:54

Két megyei kosárlabdacsapat is bejuthat a legjobbak közé

Pápa, Veszprém - Saját kezében van a sorsa a Motax Concordia KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda együttesének, hiszen ha nyer az alapszakasz utolsó fordulójában a felsőházban harcolhat tovább.

B. Virág Rita

Soha még ilyen izgalmasan nem alakult a férfi kosárlabda NB I/B alapszakasza, ahol az utolsó forduló dönt a legjobb négy közé jutásról.

A Motax Concordia KC Pápa a harmadik helyről várja a zárást és a SMAFC otthonában kell bizonyítania. Ha nyer, akkor megőrzi helyét, ha nem, akkor az üldözőktől függ a sorsa.

- Sajnos nincsenek jó híreim. Keresztes Rafael vakbélműtéten esett át, s így három, de inkább négy hétig nem számíthatok rá kezdte Vajda József. Szerencsére a center már jól van, bár a soproni Csaplár-Nagyot kiiktatni így nem nagyon tudja majd, ezt a feladatot másnak kell megoldani - hangsúlyozta az edző.

Vajda József elmondta, a SMAFC védekezése nem igazán fekszik csapatának, épp ezért támadásban igyekeztek valami egészen újat, mást kitalálni.

A Pápa (fehérben Henrik) és a Veszprém (kékben Kámán) is győzelemre tör a zárókörben. Fotó: Penovác Károly

A soproniaknak is nagyon fontos ez a meccs, miután ettől függ, nyolc közé jutnak-e, vagy a kiesés ellen harcolnak.

A HOYA Pannon Egyetem Veszprém a PVSK alakulatához látogat vasárnap. Mérész Csaba legénységének nem elég pusztán a siker megszerzése, mert ahhoz, hogy a felsőházba kerüljön, egyik riválisának, vagy a Pápának, vagy a Bajának buknia kell.

- Bár a pécsieknek ez a bajnoki már sehová nem számít, egyáltalán nem számíthatok könnyű összecsapásra. Ellenfelünk fiatal, gyors alakulat, amely sok külső dobást vállalt. Nekünk az egyik célunk a támadásai lelassítása és a gyors indítások megakadályozása lesz. Győzelemre törünk, s hogy ez mire lesz majd elég, azt csak vasárnap este tudom megmondani - fogalmazott a bakonyiak szakvezetője.

Mérész Csaba elmondta, sajnálja, hogy más csapatok döntenek a sorsukról. - Sokáig a kezünkben volt a lehetőség. A múlt heti fiaskó után ezt elpackáztuk. Nem akarok más csapatok vereségéért fohászkodni, de csalódott lennék, ha nem jutnánk négy közé - nyilatkozta.

Az alapszakasz minden meccse vasárnap 18 órakor kezdődik.

 

Elképesztő izgalmak várhatóak

Még soha ilyen furcsán nem alakult a férfi kosárlabda NB I/B alapszakasza. Az már biztos, hogy a Törökbálint és a Bonyhád a négy közé jutott. A harmadik Pápa és a negyedik Baja 12/9-es győzelmi mutatóval áll. Az üldöző Veszprém és az Oroszlány pedig 11/10-zel áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!