Sport

2017.05.11. 14:40

Nagy küzdelem a bronzéremért a labdarúgó NB III-ban

AJKA - A múlt heti meccsével ellentétben ezúttal esélyesként lép pályára az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban szombaton.

Horváth Gábor

Az ajkaiak az előző fordulóban a voltaképpen már bajnoknak mondható ETO FC Győr otthonában léptek pályára. A vendégcsapat a mérkőzés jelentős részében egyenrangú partnere volt a győrieknek, de a házigazda összességében magabiztosan (4:2) tartotta otthon a pontokat.

- Az első 15 percben kicsit meg voltunk fogva, de utána bizonyítottuk, hogy mentálisan is erősek vagyunk. Váltottunk és nyomás alá helyeztük a Győrt - tekintett vissza a találkozóra Bücs Zsolt.

Az FC Ajka szakvezetője megjegyezte: szünet után a hazaiak változtatása volt eredményes.

Tölgyesi Viktor (fehér mezben) a múlt héten gólt szerzett az ETO Parkban, de ez nem ért pontot csapatának, most egy gyengébb vetélytárssal találkozik az FC Ajka   Fotó: Nagy Lajos

- A második félidőben már nem tudtuk úgy kihozni a labdákat, ahogyan azt szerettük volna. A széleken elfáradtunk, és a sérülések miatt nem tudtunk a poszton minőséget cserélni. Azonban még ekkor is megvoltak a lehetőségeink, sajnálom, hogy így alakult
- fogalmazott az edző, ki- emelve: a meccset követően rendezték soraikat, és megfelelő állapotban készülnek a következő megmérettetésre.

Az FC Ajka a hétvégi játéknapon hazai pályán szerepel, a kiesés elől menekülő Sárvár FC-t fogadja stadionjában.

- A sárváriak két győzelem után állnak, s biztosan nálunk is megpróbálnak nyerni, hiszen csak úgy érhetik el céljaikat, ha három pontot gyűjtenek. Felkészültünk, természetesen nem szeretnénk kiengedni a kezünkből a sikert. A hajrá következik a bajnokságban, ilyenkor már merülnek az akkumulátorok, nekünk is vannak problémáink, de igyekszünk megoldani őket - tette hozzá Bücs Zsolt, aki Csemer Gyula játékára sérülés miatt nem számíthat.

Az ajkaiak a bronzéremért vannak versenyben ebben a szezonban. A csapat múlt heti veresége miatt lecsúszott a dobogóról, az előző Kaposvári Rákóczi FC két pont előnyre tett szert. A két nagy rivá-lis május 27-én Ajkán csap össze.

A Sárvár FC jelenleg a tabella 15. helyén áll. A két csapat őszi találkozóját a Bücs-csapat 3:0-ra nyerte.

A szombati bajnoki mérkőzés 17.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!