Sport

2016.02.10. 10:34

Nagy csatában kapott ki a Balatonfüred

Budapest - Mindkét megyei együttes vereséget szenvedett a női röplabda NB II-ben a legutóbbi fordulóban.

B. Virág Rita

Szent Benedek-Haladás

2:3 (19, 14, -12, -23, -13)

Budapest, 50 néző. Szent Benedek: Molnár L., Környei, Gerencsér, Szokolikné, Dordzsceren, Pál-Szabó. Csere: Kende, Molnár B. (liberók), Vukov, Farkas, Ambrus. Edző: Komáromi Móric.

Technikai problémák miatt nem tudott Balatonfüreden játszani a Szent Benedek, helyette fővárosi termében tartották a mérkőzést. A találkozót nagy várakozás előzte meg, hiszen a pont azonossággal és első két helyen álló alakulat összecsapása igazi derbinek ígérkezett.

A rangadó jól kezdődött, taktikus, fegyelmezett játékkal hozta az első két szettet a Szent Benedek a sokkal összeszokottabb szombathelyiek ellen.

A harmadik játszmára megtalálta a füredi védekezés ellenszerét a Haladás, és jóval kevesebb hibával játszva szépített. Ebben a szettben lehetőséget kapott több játékos is a hazaiak részéről, de egyik sem tudott átütő erőt vinni a játékba, velük sem sikerült lendületbe jönni.

A negyedik felvonás óriási csatát hozott, hiszen fej-fej mellett haladtak végig a csapatok, de sajnos a végjáték a Haladásnak jobban sikerült.

A mindent eldöntő ötödik szettben 8:7-re még a Füred vezetett, ezt követően viszont egy-két füredi taktikai fegyelmezetlenség miatt a Szombathely ellépett két-három ponttal, és izgalmas végjátékot követően megnyerte a rangadót (15:13).

Összességében dicséretet érdemelt a Balatonfüred, hiszen a feljutásért küzdő szombathelyieknek méltó ellenfele tudott lenni.

Közgáz-VESC

3:1 (-21, 16, 14, 16)

Budapest, 50 néző. Veszprémi Egyetem SC: Németh, Miklós, Talabér, Lados, Szmetán, Májusi. Csere: Rivnyák (liberó), Pusztay, Hartung. Edző: Magi Gábor.

Betegségek és sérülések tizedelték ezúttal is a veszprémi csapatot, ráadásul a találkozóval egy időben rendezték az országos serdülő bajnokság fordulóját, így a juniorok alakulata is tartalékos volt.

A felnőtt együttesben Németh Diána újoncként először lépett pályára, de az ifjú irányító bátran és ügyesen tette a dolgát és többek között az ő vezetésével a VESC 25:21-re hozta az első szettet.

A támadó szellemű nyitások elfogytak a folytatásra, a lendület is alábbhagyott és egyre inkább a magassági fölényben játszó hazaiak akarata érvényesült. Az egyenlítés után a Veszprém jól küzdött, kiadott magából mindent, de a győzelem végül a Közgázé lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!