Sport

2017.06.06. 13:08

Jöhet a harmadik mérkőzés Tiszaújvárosban

PÁPA Hazai pályán nem tudta megismételni idegenbeli teljesítményét a Motax KC Pápa, így most a harmadik mérkőzésen dől el a 15. hely sorsa a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Motax KC-Tiszaújváros 64:80 (17:17, 12:19, 13:18, 22:26)

Pápa, 300 néző. A csapat egyik legjobbja, Kálmán László nélkül vágott neki az idei utolsó hazai találkozójának a Motax KC Pápa. Az irányító sérülés miatt nem játszhatott, így a lelátóról nézte a mérkőzést.

A pápaiak (a labdával Vajda Balázs) nem tudták megismételni az idegenben nyújtott remek teljesítményüket Fotó: Penovác Károly

Kiegyenlített első negyedet láthatott a nagyérdemű, egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat. A második részt viszont 7:0-s rohanással kezdték a tiszaújvárosiak, s bár Vajda edző megpróbált rendet tenni a fejekben, ez a különbség a félidő végéig megmaradt (29:36). A szünet után két perc alatt ledolgozta hátrányát a Pápa, ám ekkor a vendégek kértek időt, és nemcsak visszavették a vezetést, hanem kialakult az eddigi legnagyobb különbség (37:46). A záró felvonásig 42:54-re alakult az állás.

Az utolsó negyedben Vajda és Horváth A. vezérletével pillanatok alatt felzárkóztak a hazaiak 51:54-re. Az utolsó négy percben pedig csak négy pont volt a különbség. A Pápa azonban nem tudott közelebb férkőzni, mert a Tiszaújváros a sorsdöntő szituációkban rendre jól teljesített, míg a Motax ezeket elrontotta.

A 15. helyért zajló párharc mindent eldöntő, harmadik összecsapását Tiszaújvárosban rendezik meg csütörtökön, 18 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!