Sport

2017.04.09. 08:39

Honvéd-Motax KC: Túlzó különbség

Budapest – Vereséggel kezdte a rájátszást a Motax KC Pápa, amely a Budapest Honvéd vendégeként kapott ki a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Honvéd-Motax KC 76:56 (21:18, 17:8, 22:13, 16:17)

Budapest, 300 néző. V.: Vida, Válé, Szilágyi. Budapesti Honvéd: Stefán 21, Kiss 9, Tóth B. 13/6, Pintér, 4, Valerio Bonilla 4. Csere: Kováts 6, Kerpel Fronius 7, Máté 8, Szalay 2, Pálházi 2, Vincze, Fülöp L. Edző: Mészáros István. Motax KC Pápa: Keresztes 5, Szanati M. 7, Hadnagy B. 2, Kálmán 11/3, Horváth G. 12/6. Csere: Horváth A. 12/12, Fülöp A. 3, Keller, Szanati G. 2, Vajda B., Schveighoffer, Perger 2. Edző: Vajda József.

Jól kezdett a Motax KC, felváltva estek a kosarak, mind a hazaiak, mind a pápaiak jó ritmusban váltottak. A negyed végére a Honvéd minimális előnyt harcolt ki (2:18)

A második játékrészben sajnos megakadt a Motax támadójátéka: bár Horváth A. hármasával sikerült az egyenlítés, ezt követően a Honvéd egy 12:0-ás rohammal meglépett. A pápaiak mindennel próbálkoztak - időkérés, csere, védekezés váltás -, de a félidő végére megmaradt ez a különbség, 38:26.

A Motax KC (fehérben Horváth G.) csütörtökön visszavághat a Honvédnak Fotó: Penovác Károly

A térfélcsere után a Pápa egész pályás letámadással próbálkozott. Sajnos Szanati remek betörései után elmaradtak a hazai faultok, ezzel szemben a Honvéd centerjátéka jobban érvényesült, így tovább nőtt a differencia.

Az utolsó negyedben Horváth A., és Horváth G. hármasaival közelebb került ellenfeléhez a vendégcsapat, de a végén a Honvéd rá tudott tenni egy lapáttal és így kialakult ez a végeredmény

A hazai csapat megérdemelten nyert, de a különbség picit túlzó.

Vajda József: - Sokkal jobban kell támadnunk, és gyorsítanunk is kell a játékunkon, ha csütörtökön nyerni szeretnénk a Honvéd ellen. (A találkozót csütörtökön 17.45 órakor rendezik).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!