Sport

2016.07.22. 12:55

Lassan emésztik a csalódást

Balatonfüred - Bár a világ legjobb négy együttese között van a magyar válogatott, Gábori Máté még emészti, hogy a strandkézilabda világbajnokságon a lehetőség kapujában megtorpantak.

Piltman-Horváth Barbara

A Balatonfüredi KSE jobbszélsője szerint a felkészülés teljesen más a terem kézilabdához képest, de nem ezen múlt a hazai közönség előtti éremszerzés. - A felkészülési idő rövid volt, a válogatott nagy része még szerepelt hazai bajnokságban - mondta a játékos, aki meghatározó tagja volt a negyedik helyen végzett magyar válogatottnak.

- A csapatnak sem sikerült még összekovácsolódnia, nagy volt a jövés-menés az utóbbi időben, ezért is gondolom azt, hogy a világ legjobb négy csapatában benne lenni, azért megtiszteltetés és nagy eredmény.

A BKSE balkezes szélsője, Gábori Máté meghatározó tagja a strandkézilabda-válogatottnak Fotó: Penovác Károly

Ugyanakkor sajnálja a szurkolókat, hiszen világbajnokságot kétévente rendeznek, és ki tudja, mikor lesz legközelebb ismét Magyarország a rendező. - Próbáltuk, hogy ne legyen rajtunk nyomás, de akaratlanul, tudat alatt, akkor is ott motoszkált minden játékosban, hogy hazai közönség előtt szerezhetünk érmet. A másik dolog, ami frusztráló volt, a bírók egyértelműen a szétlövésre pályáznak, hogy minél látványosabbak legyenek a mérkőzések. Az elején még próbálod kizárni, nem foglalkozni vele, de amikor folyamatosan másként ítélnek, egy idő után egyértelműen elkezd zavarni.

Arra azonban a játékos szerint nincs mentség, hogy nem tudták kihasználni a helyzeteiket a horvátok ellen.

- Nagyon akartunk nyerni, de egyszerűen olyan gyermeteg hibákat vétettünk, amiket nem engedhettünk volna meg magunknak. Nem úgy jöttek ki a passzok, nem a megbeszélt pozícióban várták a labdát a többiek, amiket persze az ellenfél könnyen kihasznált és nyert is ellenünk. Igaz, szétlövésben, de akkor sem ez volt a cél.

A Balatonfüred játékosának ráadásként kijutott egy kabaréba illő jelenet is.

-A rendezésből fakadóan egy nap két mérkőzést játszottunk, egyet délelőtt, a másikat délután. A horvátok elleni, délutáni elődöntő előtt is játszottunk mérkőzés, ami után kihívtak doppingellenőrzésre. Ezzel mindaddig nem lett volna gond, ha nem ilyen kevés idő van a két meccs között, és nem várakoztatnak. Másfél órát ültem a konténerben, mire rám került a sor, ráadásul még a csapattársaim is félreértettek.

Máté elmondta, kérte társait, hogy vigyék vissza a szállásként szolgáló hotelbe a táskáját, hogy ne kelljen már azzal foglalkoznia. A többiek azonban ezt úgy értelmezték, hogy nekik nem kell törődni a táskával, Máté megoldotta, így otthagyták a pálya melletti sátorban. A jobbszélsőnek így a vizsgálat után gyorsan visszament a hotelba, ahol egy pótkulccsal bejutott a szobába, gyorsan ebédelt, átöltözött saját melegítőbe, majd rohant is vissza a taktikai megbeszélésre.

A csalódottság érezhető volt még mindig a játékos hangján, még idő kell az elfogadáshoz.

- Sokszor elgondolkozik az ember, hogy mi lett volna, ha. Ha az a ziccer bemegy, ha bedobom szétlövésnél az utolsó rálövést, ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk. Nem kellene csalódottnak lennünk, de hazai közönség előtt egyértelmű, hogy bizonyítani szeretne az ember. Még pár nap, és visszatérünk a rendes kerékvágásba - biztatta magát a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!