Sport

2017.08.22. 16:20

Monzai belépőért is versenyeztek

Az önkormányzat és a Leányfalui Lovas Sport Egyesület a hétvégén is megtartotta a Virtus Lóerők Napját, amely szombaton reggel autós, motoros ügyességi és tájékozódási versennyel indult. Délben gyermek lovas bemutatót tartottak, délután pedig kombinált fogathajtóverseny zajlott.

Molnár Sándor

A "Virtus Futam" elnevezésű amatőr autós, motoros ügyességi és tájékozódási versenyt Nagyvázsonyban és a Balaton-felvidéken rendezték meg.

A versenyzőknek nyolc ellenőrző pontot kellett felkeresniük és ott feladatokat végrehajtani. Teszt és ügyességi, valamint gépjármű vezetési készségeket is igénylő kihívások is szerepeltek a közel 100 kilométeres viadalon, amely végig közúton zajlott, a KRESZ-szabályok betartásával úgy, hogy a gyorsaság nem számított. Szerveztek egy családi, illetve csapat gyalogos erdei túrát is, ahol az elrejtett kincsek megtalálása mellett ügyességi felada-tokat is megoldottak a résztvevők.

Idén 30 fogat nevezett a versenyekre, ahol izgalmas küzdelmeket láthattak az érdeklődők a lovaspályán Nemesleányfaluban
Fotó: Molnár Sándor

A Virtus Futamot az autósoknál Gipp Róbert nyerte meg, Somlai Ottó és Újváry Balázs előtt. A motorosok között Gergely Sipos Krisztina lett az első, megelőzve Gergely Gyulát és Holdinger Zoltánt.

A túrázóknál "Csaba és családja" szerepelt a legjobban. A Loki csapat lett a második és Körmendy Tamás és Sági Andrea a harmadik.

A nemesleányfalui lovas gyakorló pályán mutatták be tudásukat a fogathajtók. Idén 30 fogat nevezett a kétfordulós maratonhajtásra, és a lovasbemutatókkal együtt közel 150 fő vett részt a programokon, mintegy 100 lóval. Megjelentek a hagyományos, tradicionális lófajták: a lipicai, a kisbéri vagy a nóniusz és új színfoltként a magyar hidegvérűek is.

- Az ilyen versenyek adják a hátterét az élsportnak, mert minden alulról építkezik a lelkes tömegből, az áldozatkész sporttársak eredményeiből táplálkozik és nő ki, amire itt ma nagyon szép példát láttunk - fogalmazott Győrffy-Villám András, a verseny szakmai vezetője.

A pónikategória győztese Nagy János lett Etéről, az egyes fogatok versenyét Takács Attila nyerte Börcsről, a kettes fogatoknál Varga Zsolt diadalmaskodott Csetényből. A Jobbágyi József Lovas Emléknapon a Virtus Kupát is Varga Zsolt vihette haza.

Minden résztvevő kapott tombolaszelvényt és a sok támogatónak köszönhetően értékes díjakat sorsoltak ki. A fődíj két darab, háromnapos belépőjegy volt a Monzai Forma-1-es olasz nagydíj fő-tribünjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!