Sport

2017.03.15. 15:50

Az ősi rivális Mol-Pick Szeged érkezik a Telekom Veszprém otthonába

Veszprém - A tavasz legnagyobb kihívásai csak eztán következnek a Telekom Veszprém férfi kézilabdázói számára.

B. Virág Rita

Óriási kő esett le minden Telekom Veszprém-szimpatizáns szívéről, amikor az elmúlt hétvégén kedvencei, főleg a második félidőben mutatott roppant meggyőző játékkal, legyőzték a világ legerősebb bajnokságának tartott Bundesliga éllovasát, a Flensburgot, s ezzel megszerezték a harmadik helyet a Bajnokok Ligája A jelű csoportjában.

Ez ugyebár azt jelenti, hogy a nyolcaddöntőben a másik csoport hatodikjával, a PPD Zagrebbel találkozik a magyar bajnok. Jó hír, hogy már ki is tűzték a párharc időpontjait: az odavágót március 25-én, szombaton 18 órakor tartják, míg a visszavágónak április 1-jén 17.30-kor ad otthont a Veszprém Aréna.

Amennyiben sikerrel veszik a Zágráb építette akadályt a veszprémi fiúk, úgy a következő körben a Kielce- Montpellier párharc győztesével küzd meg a kölni négyes döntőbe jutásért.

Valljuk be, a tavalyi kölni fináléban ért trauma után minden veszprémi szeretne méltó bosszút állni a lengyel BL-címvédőn. S erre a legjobb alkalom lehet a negyeddöntő. Persze addig még sok kihívás vár Nagy Lászlóékra, a legközelebbi éppen szombaton, hazai porondon, amikor a Veszprém legnagyobb riválisa, a Mol-Pick Szeged gárdája látogat a királynék városába.

A Telekom Veszprém (pirosban, balról Nagy László és Schuch Timuzsin) fontos győzelmet aratott a Flensburg ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén (34:28) Fotó: Penovác Károly

A Tisza-parti együttes vezeti jelenleg az NB I-es tabellát, miután a Tatabányán elért döntetlenjét visszavonta a szövetség fegyelmi bizottsága, és újrajátszást rendelt el. Ez azt jelenti, hogy a Telekomnak mindenképpen leg-alább négy góllal nyernie kell (26:23 volt ősszel - a szerk.), ha vissza akarja előzni a táblázaton ellenfelét, és a bajnoki döntőt otthon szeretné befejezni.

Érthető, hogy felfokozott várakozás előzi meg a rang-adót. Mindkét csapat kifejezetten jó formát mutatott az elmúlt időszakban, parázs, kemény csata várható.

A Barcelona és a Vardar pihenhet

A Bajnokok Ligájában a két csoportelső számára most pihenő jön, így a Barcelonának és a Vardar Szkopjénak csak a negyeddöntőben kell pályára lépnie. A párosítások: PPD Zagreb-Telekom Veszprém, Silkeborg-Szeged, Kiel-Löwen, Breszt- Flensburg, Nantes-PSG, Montpellier-Kielce. A négy közé jutásért: Silkeborg vagy Szeged-Nantes, vagy PSG, Zag-reb vagy Telekom-Montpellier vagy Kielce, Kiel vagy Löwen-Barcelona, Breszt vagy Flensburg- Vardar Szkopje.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!