Sport

2016.01.31. 10:27

Mindössze egyetlen ponton múlt a siker - A Pápa megóvta a mérkőzést, mert a játékvezetők nem állították meg az órát a végén

Baja - Látványos és izgalmas összecsapást vívott megint a Concordia Motax Pápa NB I/B-s kosárcsapata, de nem tudta megszerezni a győzelmet.

B. Virág Rita

Baja-Pápa 80:79 (19:16,30:25, 21:20, 10:18)

Baja, 150 néző. V.: Maár, Borgula, Papy. Bajai Bácska FKE: Délity 23/15, Nagy D. 15/3, Mándity 26, Ágfalvi 6, Braun 3/3. Csere: Pálkerti, Katyanszki 7, Szabó, Koller. Edző: Hosszú István. Concordia Motax KC Pápa: Keresztes 24, Bereczki 2, Horváth A. 9, Szanati 5, Ács 2. Csere: Kutasi 27/15, Henrik 2, Karagity 5, Pölöskei 3. Megbízott edző: Vajda Balázs.

Nagy reményekkel vágott neki a Baja elleni mérkőzésnek a Pápa, ugyanis az elmúlt években az alapszakaszban rendre nyerni tudott ott. A meccs előtt kiderült, Puszta Dávidra még mindig nem számíthatott Vajda Balázs megbízott edző, és Németh Armand is maródi volt.

Az első negyedben rendre a Baja ment elől, de a Pápa igyekezett tartani a lépést.

A második játékrészben védekezést váltottak a vendégek, ám a házigazdákat ez sem zavarta meg. Keresztes pontjaival sikerült látótávolságon belül maradni (49:41).

A harmadik felvonás közepére sajnos hatalmas hátrányba került a Concordia (66:50). Időt kértek a vendégek és egész pályás letámadásra álltak át, amivel sikerült faragni a különbségen (70:61).

Sőt, az utolsó részben Kutasi pazar támadójátékával és Horvát remek védőmunkájának köszönhetően újra belátható távolságon belülre került a Motax. A végjáték utolsó pillanatai rendkívül izgalmasan alakultak. Már csak egy pont választotta el a két felet, amikor a játékvezetők elfelejtették megállítani az órát, az utolsó másodpercek leperegtek, a Pápa így nem tudott támadni az egyenlítésért. Ezért Vajda Balázs a lefújást követően óvást nyújtott be.

Nagyot küzdött a Pápa, de kétszer is túl nagy előnyt adott a házigazdáknak.

Vajda Balázs: - Látványos, izgalmas meccset vívtunk, gratulálok a Bajának. Sajnálom, hogy az elmúlt évek sormintáját nem tudtuk folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!