Sport

2016.07.01. 17:05

Mindig jó az "öreg" a csapatnál - A rutinos Orovecz András még szívesen eltöltene a futballpályán jó pár évet

Pápa - Ha tudok segíteni a csapatnak, számíthatnak rám - jelentette ki Orovecz András, a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen végző Pápai Perutz FC 41 esztendős csapatkapitánya.

Polgár Szilárd

A pápai futballisták még a vakációjukat töltik. A mostani időszak jó alkalom arra, hogy értékeljük a tavaly nyáron megalakult Perutz FC első szezonját.

- Szerintem tavaly nyáron jó keretet sikerült összetoborozni Pápán - nyilatkozta a Naplónak Orovecz András. - Már az őszi szezonban is voltak jó meccseink. Ekkor azonban még nem szerepeltünk annyira eredményesen, mint tavasszal. A téli erősítések, a befektetett munka aztán meghozta a gyümölcsét, és az egész együttes magabiztosabb játékot produkált tavasszal.

- Hét éve dolgozol az utánpótlás-neveléssel foglalkozó Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál (PELC) edzőként. Miként kerültél a formálódó Perutz FC-hez?

- A Perutz újjászületése-kor úgy éreztük néhány edzőkollégámmal, hogy megpróbálunk segíteni az újjáalakuló pápai együttesnek, és többen vállaltuk az aktív játékot.

Orovecz András az egész szezonban megbízható tagja volt a Pápai Perutz FC-nek, méltán viselte a csapatkapitányi karszalagot. Van még pár év a lábaiban, illetve motivációja a további játékhoz
Fotó: Polgár Tibor

- Éppen húsz éve annak, hogy Ajkáról Pápára kerültél. Mesélnél az elmúlt két évtizedről?

- Valóban, 1996-ban igazoltam Pápára Dalnoki László hívására. Ezt követően felkerültünk az NB III-ba, majd az NB I/B-be. Később a Lombard színeiben fél évig játszottam az élvonalban, majd az Integrál DAC és ausztriai vendégjáték következett. A sógoroktól Badacsonytomajra igazoltam, itt komolyan megsérültem, elszakadt a keresztszalagom. A műtét jól sikerült, de a rehabilitáció másfél-két évig tartott. Hiányzott a mozgás, ezért elkezdtem kispályán játszani, aztán Rábacsanakra, majd Kemenesmagasiba igazoltam, ahonnan végül visszatértem Pápára.

- 41 éves vagy, vállalnád a Perutzban a következő szezont is?

- Még jó pár évet fociznék, mert szeretek játszani. Van motivációm és sikerélmények is érik az embert. Azt mondtam a klub vezetőinek, mivel én Pápán élek, itt dolgozom, ha szükség van rám, ha tudok segíteni és egészséges leszek, akkor ezután is szívesen beszállok. Igaz, a tavaszi szezonban már kevesebbet játszottam, de ezt megbeszéltük Marton Miklós vezetőedzővel, hiszen ő próbált új játékosokat is a csapatba építeni.

- Tekintsünk most kicsit távolabb. Parádésan szerepelt a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon.

- Örömmel láttam, hogy kiváló mentális állapotban voltak a srácok, bátran játszottak. Az Eb előtt a tisztes helytállással is elégedett lettem volna, de ez a remek szereplés minden várakozást felülmúlt. Jó volt látni, hogy az egész ország focilázban égett.

- Ha jó mintákat látnak a fiatalok, talán többen kezdenek el focizni. Lesznek végre igazi, mai példaképei az új generációnak.

- Igen, ezt remélem én is. Ha siker van, és ez a tv jóvoltából sok helyre eljut, talán a fiatal korosztály is szívesebben kezd el focizni. Bízom benne, hogy lesz pozitív hatása a magyar válogatott szereplésének akár a pápai, akár az országos futballközegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!