Sport

2016.09.15. 17:17

Harmadik félidő - Milyen focira van igény Veszprémben?

Szombaton új fejezet nyílik a veszprémi labdarúgás történetében, s most ismét nagy szükség van a szurkolók, támogatók segítségére.

Horváth Gábor

Holtponton van a veszprémi foci, ez nem is vitás, egy nyugalmas és sikeres szezon után újra előjöttek a sportággal kapcsolatos kérdőjelek. Ezek közül a legfontosabb: milyen szintű felnőtt labdarúgásra van szükség a megyeszékhelyen

Meggyőződésem, hogy nem megyei szintűre. Az előző idényben nyilvánvalóvá vált, hogy a megye I nem a Veszprém terepe, ahogyan a speciális, jórészt kistelepülési csapatokból álló mezőnynek sem tesz hosszú távon éppenséggel jót az egykori NB-s, nagyvárosi együttesek részvétele. Persze utóbbiak elsősorban átmeneti állomásnak tekintik a megyei szereplést, amolyan előszobának, ahol lerakható egy magasabb osztályban sikeresen szereplő alakulat alapja.

Nos, éppen ez nem sikerült idén Veszprémben, a csapat hiába nyerte meg nagy fölénnyel a megye I előző idényét, majd vívta meg sikerrel az osztályozót, a bajnok gárdát nem sikerült átkonvertálni egy NB III-ban is ütőképes legénységgé.

Legalábbis egyelőre. A hat forduló után három-három döntetlennel és vereséggel álló együttes szombaton játszik először hazai pályán, a stadion felújítása miatt ugyanis eddig Ajkán fogadta vetélytársait. Ez nem volt túl kedvező, ki tudja, mennyit számított volna az igazi hazai környezet nyújtotta plusz...

Most viszont itt az alkalom, hogy a szurkolók is kicsit megmozduljanak, kell a támogatás a csapatnak, amely ebben a szezonban valószínűleg vért fog izzadni a bennmaradásért.

Márpedig nagyon kellene az a bennmaradás, a város, ilyen focimúlttal, minimum a harmadosztályt megérdemli, az NB-s tagság azonban nem alanyi, bizonyítani kell az érdemet. Az idény eddig szörnyű, de hogy is van a mondás? Sosincs túl késő ahhoz, hogy mindent elölről kezdj.

A Csepel ellen most újra kell kezdeni a bajnokságot. Játékosnak, vezetőnek, szurkolónak, támogatónak egyaránt bizonyítania kell. Szóval: Hajrá, Veszprém! Szombat, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!