Sport

2016.09.29. 16:10

Császár Gábor fel fogja vállalni a vezér szerepét most is

Veszprém - Nem vagyunk letörve, a Flensburg otthonában nem sokan tudnak majd pontot szerezni. Most viszont inkább már előre tekintünk, szombaton ugyanis hazai pályán is bemutatkozunk a Bajnokok Ligájában a svájci Schaffhausen ellen.

B. Virág Rita

Ezt Mikler Roland, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes játékosa mondta el lapunknak.

A magyar válogatott kapusa kiválóan védett Flensburgban. A statisztikák szerint 38 százalékos hatékonysággal hárította a kapuja felé tartó lövéseket, ráadásul az ötből három hétméterest is megfogott. Ki kell még emelnünk azt is, hogy a német szélsőket az őrületbe kergette, Svant teljesen lenullázta, míg Radivojevicnek is csak egy találatot engedélyezett.

- Nem gondolom, hogy nekünk keseregni kellene a flensburgi egy pont miatt. Ugyan azt most még nem tudjuk, hogy ez a pont később az előnyünkre válik-e, viszont abban biztos vagyok, hogy a csoportunkból nem sok ellenfelünk tud majd itt nyerni, vagy egyáltalán pontot menteni - kezdte Mikler Roland.

Renato Sulic  -  A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese  a Flensburg otthonában nagy esélyt szalasztott el, hogy győztes állásból végül csak ikszeltek  Fotó: Penovác Károly

A 32 esztendős hálóőr úgy fogalmazott, nincsenek letörve, de folytatni kell a megkezdett munkát.

Az A jelű nyolcasban a német THW Kiel és a francia PSG hasonlóan szoros mecs-cset vívott, ahol a zebrák remek hajrával megnyerték az összecsapást (28:27).

- Jól játszott a Kiel és szerintem megérdemelten nyert. Őszintén megmondom, én nekik szurkoltam. Remélem, közvetlen riválisaink ezután ezt a tendenciát folytatják, vagyis idegenben pontokat hullajtanak, hazai pályán pedig nyernek. Kivéve persze minket, mi idegenben is szeretnénk pontokat szerezni - bizakodott a kapus. A szombati riválisról, a svájci bajnokról Mikler elmondta, még nem elemezte ki támadóit, mert hét közben a Balmazújvárosra is készülni kellett.

- Jó kis fiatal gárda az övék. Mostanában nem játszottam ellenük, de azt jól tudom, hogy Császár Gábor teljesítménye kihat a csapat egészére, sarkalatos pont az számukra, hogy neki megy-e a játék vagy sem. Biztos vagyok benne, hogy Gábor most is magára vállalja majd a vezér szerepét, és a veszprémi pályán újra bizonyítani szeretne. Rajta kívül rendkívül gyors szélsőikre kell még odafigyelnünk - foglalta össze véleményét Roland.

Javier Sabate edző és tanítványai azonban bizakodóak, és szombaton hazai pályán a svájci Kadetten Schaffhausen ellen javítanának  Fotó: Penovác Károly

A Schaffhausen egyébként az első fordulóban hazai pályán nem tudta otthon tartani a két pontot, a Silkeborg 25:24-re nyert. Annak dacára sem sikerült nyerni, hogy Császár tizenegy gólig jutott.

A Telekom mellett természetesen a többi ellenfél is folytatja a sorozatot, s a párosításokról Roland is kifejtette a véleményét.

- A Barcelona-THW Kiel találkozón egy picivel a spanyolokat érzem esélyesebbnek, de úgy vélem, a döntetlen lenne a reális eredmény, és ez kedvezne nekünk is. A Silkeborg-Flensburg találkozót fiksz kettesre tenném, nem tudom elképzelni, hogy ne a német csapat győzzön. A PSG-Wisla Plock derbivel is hasonló a helyzet, csak fordított előjellel. Ott pedig azt tartom kizártnak, hogy a PSG hazai pályán ne hozná a kötelezőt, szóval biztos hazai siker mellett voksolnék - tudtuk meg.

A Telekom Veszprém-Kadetten Schaffhausen derbi szombaton 17.30 órakor kezdődik.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában a PPD Zagreb otthonában folytatja szerepléséta másik magyar alakulat, a MOL-Pick Szeged. A Tisza-partiak csoportjában a címvédő Kielce a Kristianstad gárdáját látja vendégül, míg a Vardar Szkopje a belorusz Meskov Bresztet fogadja. Szerdán a Löwen már pályára lépett a második fordulóban és 31:30-ra legyőzte a Celjét. A vendégek közül Zarabec nyolc gólig jutott, a hazaiaktól Ekdahl du Rietz volt a legjobb öt góllal.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!