Sport

2016.10.17. 12:17

Mikler varázslat - BL A veszprémi kapus is bekerült a legjobbak közé

Veszprém - Nem véletlenül skandálták a Telekom Veszprém-THW Kiel férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésen többször is Mikler Roland kapus nevét a szurkolók, aki a meccsen nyújtott teljesítményével a forduló legjobbjai közé is bekerült.

B. Virág Rita

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos csatornája ezen a héten is összeállította a legszebb gólok és legjobb védések top ötös listáját. A ragyogó diadalt aratott Telekom Veszprém kapusa, Mikler Roland sem maradhatott ki ebből, a bakonyiak válogatott hálóőre ugyanis kiváló teljesítményt nyújtott. A Rolónak is becézett játékos a harmadik helyet érdemelte ki.A Telekom egyébként jelenleg harmadik a csoportjában a makulátlan Barcelona és a három győzelmet, illetve egy vereséget felmutató PSG mögött.

A spanyolok neve mellett nyolc pont szerepel, a PSG hatot gyűjtött, míg a Telekom négy egységet szerzett két sikerrel és két döntetlennel.A csoportban kisebb meglepetést okozott a Silkeborg, amely a lengyel Wisla Plockot tréfálta meg 33:24 arányban. Ahogy arról már beszámoltunk, a Barcelona simán verte a svájci Schaffhausent (38:25). A francia PSG a Felnsburgot fogadta. A hazaiaknál Uwe Gensheimer hét gólig jutott, Nikola Karabatic hatot vágott, míg a túloldalon Johan Mikael Jakobbson volt a legeredményesebb öt góllal.

Végül a PSG otthon tartotta a pontokat, 27:22-re nyert. Ugye a Telekom Veszprém 21:19-re verte a Kielt.A B csoportban a Szegednek nem sikerült a bravúr, a Vardar otthonában 30:27-re maradt alul. A Meshkov Breszt igencsak meglepte a Zágrábot, amely hazai pályán 27:22-re kapott ki. A Kielce simán verte a Celjét (31:23), de a Löwennek meggyűlt a baja a Kristianstaddal, csak 30:29-re tudta legyűrni.Itt a Kielce és a Vardar is hibátlan, négy győzelemmel és nyolc ponttal vezetik a csoportot.

A Löwennek öt pontja van, a Bresztnek négy, míg a Szegednek három és ezzel ötödik.A következő körben a Telekom Veszprém Barcelonába utazik, míg a Szeged otthon fogadja a fehérorosz Meshkov Bresztet.

Előbbi szombaton 19.15 órától, utóbbi vasárnap 17 órától lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!