Sport

2016.05.26. 16:45

Micsoda párharcok! - Az alsóházi derbi tétje a bennmaradás

Az utolsó előtti labdarúgó megye I-es játéknap két igencsak érdekes párharcot tartogat.

Horváth Gábor

A párosítások, szombat, 17.00: Peremarton (18.)-Várpalotai BSK (7.): A VBSK még mozoghat a tabellán, mindkét irányban, a Peremarton már nem. A vendégeket plusz az is motiválhatja, hogy kijavítsák előző két heti botlásukat.

Fűzfői AK (12.)-Herend (17.): A Herend, kicsit későn, de feljavult az idény végére, így egy szoros meccsre mindenképpen képes lehet a kupában megyei döntőbe kerülő FAK otthonában.

Péti MTE (13.)-Ajka Kristály (6): A pétieknek nagy szükségük van a pontokra, hiszen a levonásoknak is köszönhetően még veszélybe is kerülhetnek. A Kristály gyenge formában van, három meccset veszített zsinórban.

A pétfürdőieknek (középen Szabó Erik) szükségük van a pontokra, a csapat a Kristályt fogadja
Fotó: Penovác Károly

19.00: Pápai Perutz FC (3)-Tapolca (16.): A vendégek nem sok jót remélhetnek a meccstől, pedig nekik is kellene a bravúr, és még lehet, hogy az is kevés a bennmaradáshoz.

Vasárnap, 1.700: Öskü (10.)-Úrkút (2.): Az Öskünek van min javítania, a múlt héten a Veszprém kiütötte, előtte pedig a Csetény vitte el a három pontot. A biztos második Úrkút felszabadultan, tét nélkül játszhat.

Ugod (8.)-Veszprém (1.): Egyértelműek az esélyek.
A bajnok nyilván szeretne gólparádét rendezni, de az Ugod hazai pályán képes arra, hogy jó ideig meccsben maradjon. Kérdés, hogy jön ki a lépés.

Gyulafirátót (9.)-Csetény (11.): A múlt héten mindkét csapat nem várt vereségbe szaladt bele, a Rátót a Herendtől, a Csetény az Ugodtól kapott ki. Háromesélyes mérkőzés.

Balatonalmádi (4.)-Devecser (5.): A forduló felsőházi rangadóján a negyedik hely a tét, a különbség mindössze egy pont. Mindkét fél jó passzban van, talán a hazaiak egy hajszállal esélyesebbek.

Sümeg (15.)-Dudar (14.): Elképzelhető, hogy a bennmaradás múlik a derbin. A Dudar három ponttal jobban áll, óriási csata várható.

A gólkirályi címért továbbra is megy a harc. A legjobbak elképesztő ütemben termelik a találatokat. Szabó Patrik (Veszprém) 46 alkalommal talált a hálóba, a pápai Venczel Zoltán 40 gólnál jár. Korpos Tibor (Úrkút) 33 találatot jegyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!