Sport

2015.06.25. 10:14

Mi lesz az alsóörsi focival?

Az utóbbi időszakban több kérdőjel is felmerült a foci megye I-es bajnokságtól visszalépő Alsóörs SE jövőjével kapcsolatban. Íme a válaszok.

Horváth Gábor

Az Alsóörs SE a kilencedik helyen zárta a labdarúgó megye I 2014/2015-ös szezonját. Tavasszal olyan hírek láttak napvilágot, hogy a csapat komoly gondokkal küszködik és a megszűnés határára került, majd lapunk megtudta, hogy az újjáalakult veszprémi együttes a Balaton-partiak jogán indul majd el a megye I-ben. No, de mi lesz az alsóörsiekkel?

Kérdésünkkel megkerestük Hebling Zsolt polgármestert, aki elmondta: új alapokra helyezik a település labdarúgását.

Az alsóörsiek a következő idényben a megye IV-ben indítanak felnőtt csapatot (Fotó: Zwicker Tamás)

- Az Alsóörsi SE labdarúgó szakosztálya a bajnokságot a középmezőnyben zárta, a tavaszi idényben nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel. Az egyesület vezetése és megjelent tagsága a június 4-i közgyűlésén megköszönte a csapatok munkáját, erőfeszítéseit, csakúgy mint a sportolók is az eddigi lehetőséget. Ugyanis ezen az ülésen az a döntés született, hogy ősszel már nem indítja a megyei első osztályában a szakosztályt a klub. Már régóta érlelődött, s több tényező vezetett ehhez a helyzethez. A nyolc csapat működtetésének (amely több mint 100 igazolt játékost jelent) és finanszírozásának feltételeit nem látták biztonságosan megoldottnak hosszabb távon a döntéshozók (főleg önkormányzati támogatásból tartják fenn a szervezetet), hiszen a labdarúgáson kívül ragaszkodnak a másik három – női és férfi kézilabda, íjász - szakosztályhoz is. Ugyanúgy, mint az elmúlt 19 évben. A helyi nézők igen alacsony száma, illetve az a tény, hogy a sportolók mindössze négy százaléka volt helyi lakos szintén befolyásolta a végeredményt. Ugyanakkor az ASE szorosan együttműködik a Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező KFT-vel, amely átveszi a legfiatalabbaktól a felnőttekig azokat a játékosokat, akik a továbbiakban is sportolni szeretnének. A játékosok maradhatnak is a megyei IV. osztályban, a Porogi Lajos irányításával induló alsóörsi csapatban. Az ASE a jövőben az utánpótlás nevelésről is gondoskodik, U-7, U-9, és U-11 korosztályokban. Az együttműködésnek köszönhetően a veszprémi csapatok az ASE jogán indulnak a megyei első osztályban – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!