Sport

2016.03.09. 19:29

Mi folyt Gyöngyösön? - Óriási izgalmak, Nándi-parádé

Balatonfüred, Gyöngyös - Az utolsó hét percben (!) nem esett gól a Gyöngyös-Balatonfüredi KSE NB I-es kéziderbin, amely hihetetlenül izgalmasan alakult. Parádés védekezés és kapusteljesítmény.

Horváth Gábor

Gyöngyös-BKSE 18:19 (9:13)
Gyöngyös, 850 néző. V.: Nagy, Túróczy. Gyöngyös: Hudák – Ménfői 2 (1), OLIVEIRA 2, NAGY B. 6 (3), Debreceni 1, BALI 2, Kovacsics 1. Csere: Tamási (kapus), Sándor, Nigrinyi, Jovetic 1, RÉDAY 2, Marczinkó 1, Koller, Juhász, Becilovic. Edző: Debre Viktor. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gyene 2 (2), KASPAREK 5, BÁNHIDI 3, GERDÁN, LIGETVÁRI 2, BÓKA 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Németh, Győri 2, Törteli, Szöllősi 2, Gábori, Vasvári, Kemény 1. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/2.

Csoknyai István csapata nagy csatában szerezte meg a két pontot idegenben (Fotó: Penovác Károly)

Telt ház előtt rendezték a meccset, remek volt a hangulat, sok vendégszurkoló érkezett. Mindkét együttesnek fontos a volt a találkozó, a Gyöngyös a felsőházért, a BKSE a harmadik helyért harcolt.

A Füred remekül kezdett, Kasparek átlövésgóljaival, valamint remek védekezéssel és Fazekas Nándor jó teljesítményével a 9. percben 4:1-re vezettek a vendégek. Ekkor éledezett a Gyöngyös, Nagy Bence csökkentette a különbséget, 17. perc: 5:7.

Óriási küzdelem volt a pályán, jó és élvezetes meccset láthattak a nézők. A félidő végén remek sorozatot kezdett a Füred, Szöllősi duplájával és Bóka találatával az 27. percben 7:13 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percekben a hazaiak kicsit feljebb zárkóztak.

Fordulás után jól kezdett a Gyöngyös, Ligetvári kihagyott büntetője után a 36. percben 13:14-re jött fel a csapat. Ekkor azonban Fazekas büntetőt hárított, majd Bóka és Bánhidi növelte ismét a különbséget. Felváltva estek a gólok, Fazekas ismét büntetőt hárított, 48. perc: 14:18.

Fáradt a vendégcsapat, a Gyöngyös minden erejét összeszedve küzdött a felzárkózásért. Sikeresen. Az 50. percre 16:18-ra jöttek fel a vendégek, eközben a játékvezetők is fáradni látszottak.

Furcsa dolog történt, az 53. percben kialakult a végeredmény. Ezzel együtt rendkívül izgalmas, élvezetes volt a végjáték. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de senki nem talált a kapuba.

A BKSE nagy lépést tett az alapszakasz harmadik helyének megszerzéséért, az együttes vasárnap a PLER elleni hazai meccsel zárja a pontvadászat első részét.

Csoknyai István: - Az első félidőben fegyelmezett védekezés, kreatív támadójáték, kiváló kapusteljesítmény jellemezte játékunkat. A másodikban sajnos már nem tudtunk hatékonyan támadni, szoros lett a vége, de sikerült megszereznünk a nagyon fontos két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!