Sport

2016.09.26. 11:45

Mi fog ebből kisülni? Bosszantó végjáték a BL-meccseken

Ha a Telekom Veszprém döntetlenjén dühöngtünk, akkor mit érezhetnek a szegediek, akiknek három másodperccel a vége előtt csúszott ki a kezükből a győzelem a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában?

B. Virág Rita

Pedig egyelőre egyik csapat drukkereinek sincs oka keseregni, ugyanis, ahogy a közmondás is tartja: Este számolják a tyúkokat.

De lássuk, mi történt a BL 1. fordulójában.

A veszprémi nyolcasban feszült egymásnak a PSG és a THW Kiel. Remek meccset hozott kettejük összecsapása, ahol az 56. percig úgy tűnt, inkább a franciák állnak közelebb a végső sikerhez. Aztán jött a Veszprémből hazaszerződő Christian Zeitz és a hajrában szerzett két góllal (összesen négy találattal), illetve egy taktikai szabálytalansággal nyerő ember lett. A Kiel óriási csatában végül 28:27-re legyőzte a Párizst.

Fotó: Penovác Károly

A Barcelona is megkínlódott a lengyel Wisla Plock otthonában, de aztán 28:23-ra maga alá gyűrte a hazaiakat.

További eredmények: Schaffhausen-Silkeborg 24:25, Flensburg-Telekom 24:24.

A B csoportban is fantasztikus csatát vívott a MOL-Pick Szeged a német bajnokkal. Felváltva vezettek a csapatok, a végjátékig nyílt volt a küzdelem. Az utolsó percben 28.27-es állásnál, sőt utolsó három másodpercben Du Rietz csapott le egy labdára és óriási bombával kiegyenlített, így Szegednek meg kellett elégednie az egy ponttal.

További eredmények: Meshkov Brest-Kielce 24:29, Celje-PPD Zagreb 30:28, Kristianstad-Vardar Szkopje 23:28.

Nincs megállás, kedden a Telekom már az NB I-ben vitézkedhet, a Balmazújváros otthonában lép pályára 18 órától. Szombaton a BL-ben pedig a Schaffhausen lesz a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!