Sport

2015.07.27. 08:47

Mesterek Almádiban - Nyolc ország játékosai mérik össze tudásukat a héten

Balatonalmádi - Nyolc ország másfél száz sakkozója adta le nevezését a jubileumi, 20. Pannónia-Ramada Kupa Nemzetközi Nyílt Egyéni Sakkversenyre, amelyet július 29. és augusztus 2. között rendeznek.

Horváth Gábor

Ha nyár és a sakk, akkor Balatonalmádi. A sportág kedvelői már megszokhatták, hogy az évszak derekán a Balaton-parti település rangos és népes megmérettetésnek ad otthont. Az idei már a huszadik rendezvény lesz a sorban. A mezőny ezúttal is rangos és színes, azaz mindenképpen érdekes, izgalmas partikra lehet majd számítani.

- A hagyományoknak megfelelően a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban tartjuk a versenyt, a légkondicionált termek ideális helyszínt jelentenek a játékhoz. A viadalt A és B csoportban rendezzük meg, eddig nyolc országból 145 fő adta le a nevezését. A verseny színvonalát négy nemzetközi mester, négy FIDE mester, egy női FIDE mester és egy mesterjelölt emeli. A magyarok mellett ír, norvég, német, osztrák, szlovén, román és lengyel induló is megtiszteli rendezvényünket - tájékoztatta lapunkat Fáncsy Imre.

A balatonalmádi verseny a fiatalok számára is vonzó terep sakktudásuk kipróbálására Fotó: Stiger Ádám

A megmérettetés szervezője elmondta: a helyszínen egészen július 29-én 14 óráig várják a további jelentkezéseket.

Megtudtuk, a rövid partik kedvelői július 31-én, 17 órás kezdettel öt-öt perces villámjátszmákban mérettetik meg magukat.

Erre a viadalra egyébként csak a helyszínen lehet jelentkezni a kezdés időpontjáig, akár a fő versenytől függetlenül is.

A 20. Pannónia-Ramada Kupa Nemzetközi Nyílt Egyéni Sakkverseny megnyitója szerdán 15.30-kor kezdődik. Ekkor tartják a sorsolást is, 16 órakor pedig már el is rajtol a viadal. Csütörtökön és szombaton két-két fordulót rendeznek, egyet délelőtt kilenc, egyet pedig délután három órától. Pénteken csak egyet, hiszen aznap délután lesz a villámverseny, amely 17 órakor kezdődik. A vasárnapi zárónapon játsszák a hetedik fordulót 9.00 órától, az eredményhirdetés 14.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!