Mérlegen a megyei első osztály sereghajtó triója

2012. december 26., 15:58 szerző: Horváth Gábor
komment
Veszprém megye - Befejező részéhez érkezett a labdarúgó megyei első osztály őszi szezonjának értékelősorozata. Az újonc Almádi leszakadt a mezőnytől, de a Várpalotának és a Peremartonnak is komoly javulásra és/vagy erősítésre lesz szüksége.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Peremarton (15., 12 pont)

A peremartoniak a pályán 16 pontot szereztek, ám ifjúsági együttesük létszámhiánya miatt négy pontot levontak a csapattól. A tavalyi szerepléshez viszonyítva így is sokkal jobban áll a PSE, amely egy évvel ezelőtt sereghajtó volt.

Hornyák István edző:  - Kicsit jobbat vártam, ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen. A célunk a biztos bennmaradás kivívása, ezen belül pedig a minél jobb helyezés megszerzése. Minderről továbbra sem mondunk le. Igyekszünk erősíteni és egy jó alapozással a tavaszi folytatásban középcsapattá formálódni. Az osztályzatok alapján a kapuban Laki Bálint, a mezőnyjátékosok közül pedig Szabó Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A peremartoni labdarúgók tizennyolc alkalommal ünnepelhettek gólt az őszi idényben, a folytatásban valószínűleg többre lesz szükség (Fotó: Gáspár Gábor)

Várpalota (15., 10 pont)

A Várpalota három évvel ezelőtt bajnokként távozott a megyei első osztályból, az NB III-as időszakot követően viszont alsóházi csapatként tért vissza. Az együttes őszi idénye igencsak viszontagságos volt, amit jól mutat az is, hogy a palotaiak kapták a mezőnyben a legtöbb gólt, szám szerint 43-at.
Szabó László edző: - Létszámhiány miatt csak nagy nehézségek árán tudtunk elindulni a bajnokságban. Azok a fiatalok, akikre építeni szerettünk volna, hátat fordítottak az egyesületnek. Az ősszel három-négy olyan mérkőzés akadt, amelyeken nem voltunk partiban ellenfelünkkel, a többin csak nüanszok döntöttek. Sajnos többször erőnlétileg maradtunk alul. A szerzett találatok számával (25 - a szerk.) nincs probléma, ellenben rengeteg gólt kaptunk. A folytatásban igyekszünk felzárkózni.

B.-almádi (16., 5 pont)

Az osztály újonca nem igazán tudott felnőni a megye  I- es feladatokhoz. A Balaton-partiak döntetlennel kezdték a szezont, azonban  csak a kilencedik fordulóban aratták első és egyetlen őszi győzelmüket (a Várpalotát sikerült legyőzniük).
A siker nem lendítette át a csapat formáját, a Balatonalmádi utolsó öt találkozóján még kapuba sem tudott találni. Az alakulat szintén sok gólt (36) kapott, nyolc szerzett találata pedig több mint gyenge produkció.
Lantai Balázs edző: - Soha ilyen kezdést és ilyen folytatást senkinek nem kívánok. Nem tudtunk felnőni az osztály követelményeihez, ez meglátszott a hozzáálláson is. Ezt az  idényt tanulóévnek szántuk, de ilyen gyenge produkcióra senki sem számított. Ha sikerült a szünetben igazolnunk, talán lesz esélyünk a bennmaradás kivívására, ha nem tudtunk erősíteni, kiesünk.

Nagy két találattal lett házi gólkirály

A Peremarton SE edzője, Hornyák István megnevezte alakulata őszi legjobbjait, legeredményesebb játékosai pedig  öt-öt találattal  Marton János és Szeleczki Attila voltak. A várpalotaiak közül Borbás Benjamin tíz góllal az előkelő negyedik helyen áll az osztály mesterlövészeinek listáján, csapattársa Borbély Gábor hatszor volt eredményes az ősszel. A sereghajtó Balatonalmádinál elég két találat a házi gólkirályi cím birtoklásához: a csapatban Nagy Gergő tudott egyedül duplázni.

Horváth Gábor

2012. december 26., 15:58 szerző: Horváth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...