Sport

2017.02.06. 18:15

Mély sár és jég is nehezítette a távot

Tihany - Három távon, 10, 15 és 20 kilométeren rajtolt el szombaton a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület téli teljesítménytúrája.

Sági Ági

Nyolcadik alkalommal tartották meg a túrát, csaknem ezren álltak rajthoz. Szekeres Tamás már negyedik alkalommal vett részt a túrán, nem gyalogolta, hanem futotta a 20 kilométeres távot, és 10 óra körül már a célban volt.

- Sokat gondolkodtam, hogy szöges vagy sárcipőben jöjjek, de van egy kilométernyi betonút is a távban, az sok lett volna a szöges cipőnek, így a sárcipőnél maradtam. Sok helyen mély volt a sár, de voltak jeges részek is, fújt a szél, ám összességében könnyebb volt, mint tavaly - mondta el lapunknak a terepfutó.

Közel ezren abszolválták a többtávú tihanyi teljesítménytúrát Fotó: Sági Ági

A túra biztosításáról 50 önkéntes gondoskodott, az ellenőrző pontokon meleg tea, forralt bor, pogácsa és édességek, a célban mákos tészta várta a túrázókat.

- Úgy gondoltuk, hogy nyáron sokan jönnek a Balatonra, télen viszont kiürül. Szerettünk volna egy jó téli programot ide, úgy gondolom, ez sikerült is. Sokat dolgozunk a félszigeten máskor is, újrafestettük a turistajelzéseket, eligazító táblákat raktunk ki - tájékoztatott Csiba Ágoston főszervező.

Az egyesület szervez még idei programot a Balatonhoz. Legközelebb május 20-án gyalogos, 21-én kerékpáros túrára Badacsonytördemicre várják a természetbarátokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!