Sport

2015.05.03. 12:03

Megyeri hibázott, majd büntetőt hárított

Balatonfüred - Nem tudott a kapuba találni, de értékes döntetlent ért el a BFC a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

BFC- Rákosmenti KSK
0:0

Balatonfüred, 200 néző. V.: Lapath. Balatonfüredi FC: Megyeri Gábor Benkó (Bánhidi), Pécseli, Domján, Köbányai Szöllőskei, Simon, Nagy, Gubicza Horváth, Switzer. Edző: Földesi Károly. Rákosmenti Községi SK: Markek Mohácsik, Horváth, Erős, Bojtor Szabó, Szala, Ferkó (Törőcsik), Turcsik Páles, Vég. Edző: Gálvölgyi István.

A héten történt események (a klub öt játékost függesztett fel) tükrében mindenki érdeklődve várta, mire lesz képes a létszámban megritkult füredi gárda. A vendégek a télen alaposan megerősödtek, így a mérkőzés nehéznek ígérkezett.

A Balatonfüred (középen Nagy Richárd) nem tudott gólt lőni Fotó: Zwicker Tamás

Az első félidő egyenlőnek tűnő erők, remek mentalitású felek harcát hozta, mindkét oldalon elpuskázott helyzetekkel. A szünet után úgy tűnt, a vendégek kapnak előbb lábra, jóval többet birtokolták a labdát, de adódó lehetőségeiket nem tudták eredménnyel zárni. A BFC a 70. perctől átvette a mérkőzés irányítását, sorra dolgozta ki helyzeteit, de a góllövés nem sikerült. A 82. percben az egyedül kitörő Erőst a hazai kapus akadályozta, a sértett által elvégzett büntetőt Megyeri parádés vetődéssel hárította. A hátralévő időben több hazai lehetőség is akadt.

Élvezhető mérkőzésen kiváló játékvezetés mellett, higgadtabb támadás befejezésekkel a győzelmet is megszerezhette volna a BFC, de így is értékes döntetlent ért el. Földesi Károly: - Nehézzé vált helyzetünkben kiváló csapategységgel, egymásért küzdve harcoltunk. Gratulálok a fiúknak.

Jók: Kőbányai, Nagy, Megyeri, ill. Bojtor, Horváth, Páles.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!