Sport

2016.08.16. 10:11

Megyei rangadó szerdán a kézi NB I-ben

Veszprém - A Telekom Veszprém kérésére a 2016/17-es bajnoki szezon már szerdán megkezdődik, ahol a címvédő a Balatonfüredi KSE alakulatát fogadja 18 órától.

B. Virág Rita

Azt mondhatjuk, hogy szinte mindkét csapat a felkészülése közepén jár, azonban a Telekom Veszprém sűrű programja miatt arra kényszerült, hogy mielőbb pályára lépjen az NB I-ben és a SEHA-Ligában is.

Fotó: Penovác Károly

- Nagyon korai ez a kezdés, azonban a Veszprém elképzeléseit segítve, a kérésüknek megfelelően nem edzőmeccset, hanem bajnokit játsszunk szerdán - kezdte Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE szakvezetője. - Egyelőre a felkészülés kellős közepén járunk, és egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben. Öt meghatározó játékosunk távozott, Bóka, Bánhidi, Szöllősi, Ligetvári, Gyene, s egyelőre három új játékos érkezéséről tudok beszámolni. Ligetvári elvesztése, aki Veszprémben folytatja, kifejezetten érzékenyen érintett bennünket, jó lenne egy balátlövőt igazolni a helyére - összegzett Csoknyai István.

A füredi edző kitért arra is, hogy az új beálló, irányító és szélső beépítése szépen halad, lépésről, lépésre közelebb jutnak az elképzelt játékrendszer megfelelő kivitelezéséhez. Megtudtuk még, a fiatalokra is számít Csoknyai, Győri, Déber, vagy Nemes most a társaság meghatározó alakjává nőheti ki magát.

A Telekom Veszprémnél is javában zajlik a munka. A közel 30 fős keretből bőven tud majd válogatni Javier Sabate szakvezető, aki kedden ünnepelte 40. születésnapját.

A magyar bajnok a keret erősségét tekintve megteheti, hogy a hazai pontvadászatot a felkészülésre használja fel. Így két legyet üt egy csapásra, szeptemberre így öt fordulóval beljebb kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!