Sport

2016.10.18. 16:30

Megyei rangadóval indult az NB II

Veszprém - A balatonfüredi Szent Benedek RA csapata nyerte a megyei rangadót a Veszprémi Egyetem SC ellen a női röplabda NB II-ben.

B. Virág Rita

VESC-Szent Benedek 0:3 (-12, -16, -12)

Veszprém, 100 néző. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Májusi, Varga, Szelle, Rivnyák, Szmetán. Csere:

Lados, Horváth, Németh, Pusztay D., Pusztay K. Edző: Magi Gábor. Szent Bene- dek: Szokolikné, Jezerniczky, Dordzsceren, Vasvári, Környei, Molnár-Pintér. Csere: Vukov (liberó), Sebestyén, Erdősi, Tóth-Lakics. Edző: Fehér Tibor.

Óvatos ismerkedéssel kezdődött a megyei rangadó, 6:6-ig kiegyenlített játék zajlott a pályán. A betegségek miatt nem az előre eltervezett kezdősorral kiálló Veszprém gyenge nyitásfogadásai után 6:10-re meglépett a Szent Benedek. A rutinos vendégek átvették az irányítást, és könnyen hozták az első játszmát.

 

A második felvonásban feljavult a VESC játéka, remek nyitásokkal tartani tudta a lépést a bajnokság egyik favoritjával (13:16). Jezerniczky, Környei és Dordzsceren vezérletével azonban a Szent Benedek csapata ritmust váltott, és állva hagyta ellenfelét (15:20, 16:22).

A harmadik játszmában a vendégeknél pályára lépett a 16 éves Tóth-Lakics, valamint Sebestyén is, akik fiatal koruk dacára bizonyították rátermettségüket. A Balatonfüred előbb 6:1-re, majd 7:3-ra, onnan pedig 18:6-ra húzott el, végül biztosan gyűjtötte be ezt a szettet is.

Magi Gábor: - A becsületes felkészülést követően csalódást okozott a mérkőzésen nyújtott teljesítmény. A Balatonfüred ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Fehér Tibor: - Sokat kell még dolgoznunk, hogy céljainkat megvalósítsuk. Most szerettem volna egy csapatot látni a pályán. A lányok beváltották a reményeimet, egységes, jó küzdőszellemű társaságot láttam. Megtettük az első lépéseket, bízom a jó folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!