Devecser, Kristály: létszámgond ellenére jó ősz

Megyei I: szépen átvészelt fél év

2012. december 21., 05:46 szerző: Horváth Gábor
komment
A létszámgondokkal küzdő Devecser és Kristály egyaránt remek eredménnyel vészelte át a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi idényét.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az alsóörsiek az alsóházból a felsőbe léptek, de még tovább haladnának előre. Félévi értékelő sorozatunk harmadik része.

 

Alsóörs (5., 25 pont)

A Balaton-parti alakulat az őszi fél évben egy híján ugyanannyi pontot szerzett, mint az előző szezonban összesen, az előrelépés tehát kézzelfogható Alsóörsön.
Zsebe Gábor játékos-edző: - Célunknak, ami az 1-8. hely megszerzése, megfeleltünk, de időközben az étvágyunk is nőtt. Néhány mérkőzés kapcsán van hiányérzetem, ha azokon jobban teljesítünk, a dobogón is telelhettünk volna, de egyáltalán nem vagyunk elkeseredve. A körülmények jók, nyugodtan lehet dolgozni, és a tavasz általában jobban szokott sikerülni, mint az első fél év.
A futsalosokkal és volt NB-s játékosokkal erősítő Alsóörs (képünkön a levegőben Tar) ötödikként zárt (Fotó: Orosz Péter)

Ajka Kristály (6., 23 pont)

Az idényt gyengén kezdő, de remekül folytató Kristály az egyetlen olyan csapat a mezőnyben, amelynek ősszel sikerült legyőznie az éllovas Úrkút gárdáját.
Fördős József edző: - Az előző szezonban hatodikok lettünk, így, ha csak a számokat nézzük, tartjuk a szintet, de a helyzet nem ilyen egyszerű, szereplésünknek több összetevője van. A nyáron öten távoztak, két játékosra sérülés miatt nem számíthattam, és csak egy ember érkezett. Az első hat fordulóban csúnyán beragadtunk, csupán két pontot szereztünk, azonban sikerült talpra állnunk és az utolsó kilenc meccsünkből hetet megnyertünk. Összességében elfogadható az eredmény, hiszen sok problémánk volt. Bízom benne, hogy tavasszal egy-két helyet előrébb tudunk lépni. Igyekszünk fiatalokat beépíteni, akad néhány ügyesebb gyerek, tőlük komolyabb hozzáállást várok.

Devecser (7., 22)

A devecseriek "ajkai fogsága" lejárt, úgy tűnik, hogy a csapat másfél év albérlet után végre visszaköltözhet saját sporttelepére, és tavasszal már a vörösiszap-katasztrófa miatt teljes felújításra szoruló, nemrég elkészült, vadonatúj pályán játszhat.
Cserna Róbert játékos-edző: - Nem volt könnyű őszünk, kevesen voltunk a keretben, a kispadon szinte kivétel nélkül csak ifisták ültek. Későn tudtuk elkezdeni a felkészülést és igazolásra sem volt lehetőségünk. A csapat edzéslátogatottsága a kis létszám ellenére jó volt, a játékosok hozzáállása pedig példaértékű. A  társaság  átérezte a helyzet súlyát, és mindenki odatette magát, ezért köszönettel tartozom nekik. A szünetben szeretnénk erősíteni, elsősorban a támadószekcióba igazolnánk.

 

Horváth Gábor

2012. december 21., 05:46 szerző: Horváth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...