Sport

2016.10.16. 17:24

Megyei I: Bravó, Magyarpolány!

Papírforma eredményekkel zárult a labdarúgó megyei I. osztály 10. fordulója vasárnap.

B. Virág Rita

Csetény-Dudar SE 4:2 (1:1)

Csetény, 300 néző. Jv.: Lovasi I.

Csetény SE: Mits - Hornyacsek, Vincze, Bíró, Csomai, Kottyán, Szenft (Nagy E.), Csik (Gersics), Pass (Jakab), Haman, Nagy R. Edző: Nagy László.

Dudar SE: Tálos G. - Szemmelveisz, Pálfi, Kiss Cs., Eszlinger, Tálos D., Vachtler, Nagy K. (Dávid), Horváth B. (Kiss S.), Turner, Csordás. Edző: Kozma Csaba.

Gólszerzők: Haman (2), Nagy R., Szenft, ill. Turner, Csordás.

A végig mezőnyfölényben játszó hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A második félidőben a Csetény lehengerelte a vendég csapatot Haman Sadjo vezérletével.

Jók: mindenki, a mezőny legjobbja Haman Sadjo, ill. Pálfi, Csordás.

 

Gyulafirátót-Várpalota 0:3 (0:1)

Gyulafirátót, 150 néző. Jv.: Baranyai T.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Kálmán, Végh, Szabó G., Balta N., Czirókai, Péteri (Horváth T.), Szokodi, Ring, Vajda, Balta Z. (Kungli). Edző: Hagymási Zoltán.

Várpalotai BSK: Kerekes - Szekér (Zsupek), Új (Szabó E.), Papp R., Szeleczki, Józan (Ilyés), Kalapács R., Borbás, Bogdán (Dudás), Szurok, Kaufmann (Borbély). Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Dudás (2), Kaufmann.

A végig mezőnyfölényben futballozó Várpalota megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Jók: senki, ill. mindenki, Szeleczki, Dudás.

Úrkút-Fűzfői AK 2:0 (1:0)

Úrkút, 250 néző. Jv.: Nagy J.

Úrkút SK: Zsigmond - Imre (Sáringer), Pávlicz (Buchwald), Márton (Pfaff), Kuti, Takács, Varga M. (Prodanovits), Marics, Czaha, Lang, Garai. Edző: Garai Péter.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Varga D., Szalai, Szabó P., Polgár, Balatoni, Vati G., Espár (Varga T., Keil), Pallaga, Nyári, Kelemen. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Pávlicz, Imre.

Ideális futballidőben kitűnően előkészített pályán kezdődött a találkozó. Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, a Balaton-partiak védekezésre rendezkedtek be. Meddő mezőny fölényét a félidő közepén tudta gólra váltani a vendéglátó: Varga kitűnő centerezését követően Pávlicz szerezte meg a vezetést.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult, sok lehetősége közül egyet gólra váltott a hazai alakulat. Összeségében megérdemelt hazai siker született a szervezetten játszó vendégek ellen.

Jók: Takács;Kuti; Varga, ill. senki.

 

Tihanyi FC-Ugod SE 5:2 (3:1)

Tihany, 100 néző. Jv.: Takács G. Tihanyi FC: Sárdi - Erőss, Stáhl, Nemes G., Burgyán, Németh K. (Berecz), Kovács Á., Somosi (Keszei), Kovácsfi (Nemes Á.), Gál (Rádli), Pass. Edző: Lukács István. Ugod SE: Samu - Molnár L., Bakos, Joó (Császár), Horváth D., Zsirai, Strommer, Szommer, Horváth M., Budavári, Róka. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Pass (2), Nemes Á., Erőss, Somosi, ill. Joó, Budavári.

Kiállítva: Bakos (86., Ugod SE), Budavári (86., Ugod SE).

Ítéletidő fogadta a csapatokat Tihanyban. A 12. percben már háromgólos hátrányba került a vendég együttes: előbb Pass tekert parádés mozdulattal, félfordulatból a hosszú felsőbe, majd Somosi egy remek kiugrást követően hidegvérrel passzolta be ziccerét, Erőss pedig a tizenhatos és az oldalvonal közötti területről lőtt egészen szenzációs gólt, még akkor is, ha valószínűleg beadni akarta a labdát. Ezt követően alábbhagyott a tihanyiak lendülete, magukra húzták ellenfelüket, akik Budavári és Joó góljaival 3:2-re kapaszkodtak az 55. percre. Kijózanító pofonokként hatottak a bekapott találatok a félszigetiekre. A 80. percben aztán Nemes szabadrúgása padlóra küldte az Ugodot, hat perccel később el is szakadt a cérna a vendégeknél: Budavárit és Bakost is leküldte a játékvezető. A mérkőzés utolsó percében Keszei átadásából Pass adta meg a kegyelemdöfést. A vendéglátók megérdemelten, helyenként kombinatív, jó játékkal nyertek kiszámíthatatlan arculatú ellenfelükkel szemben.

Jók: Kovács, Somosi, Pass, ill. Budavári

 

Devecser SE-PV Öskü FC 4:2 (1:1)

Devecser, 150 néző. Jv.: Gáspár A. Devecser SE: Csepregi - Tisonyai, Orbán, Szélessy (Szente), Rába, Szőllősi, Király, Burucs (Horváth R.), Szakonyi, Csicsics, Horváth G. (Paksai). Edző: Cserna Róbert.

PV Öskü FC: Bálint - Takács, Szabó Z., Gáspár, Szabó G., Barcza, Talián, Hulka, Horváth L., Szabó Zs. (Horváth R.), Bódis (Lóczi). Edző: Fekete István.

Gólszerzők: Szakonyi (3), Szélessy, ill. Talián, Barcza.

Sportszerű mérkőzésen, megérdemelt hazai győzelem született a végig lelkesen játszó vendégcsapat ellen.

Jók: Szakonyi, Szélessy, Király,Szöllősi, ill. Barcza,Talián.

 

Ajka Kristály-Péti MTE 2:0 (1:0)

Ajka, 100 néző. Jv.: Pilinger K. Ajka Kristály SE: Szalai - Udvardi, Horváth L., Hauser T. (Üveges), Bakos (Bartos), Szabó B., Hauser R. (Szabó Z.), Móger (Ménes), Kovács K., Mayer, Kardos. Edző: Sipos Tamás.

Péti MTE: Sípos - Bálint, Tordai, Lukács, Pavelka, Kazári G. (Kazári P.), Zám, Kun, Kerekes, Lendvai (Kiss D.), Horváth G. Edző: Pavelka Béla.

Gólszerzők: Kovács K., Hauser T.

Helyenként zuhogó esőben küzdöttek a játékosok, akiket a csúszós talaj gyakorta megtréfált. A vendégek sokszor brutális játékkal próbálták elejét venni a nagyobb arányú vereségnek.Ennek eredménye lett a négy sárga lap és Bakos sérülése is. A hazaiak jó néhány remek lehetőséget elpuskáztak, és végül Kovács remek lövésével biztosították be a győzelmet.

Jók: Móger,Bakos, Kardos, ill. Bálint, Kerekes.

 

B.almádi-Magyarpolány 2:3 (2:1)

Balatonalmádi, 50 néző. Jv.: Babos T. Balatonalmádi SE: Borda - Jakab (Hencz), Dévényi, Blaski, László, Zömbik, Károlyi (Stiger Ákos), Hoffer, Petróczi (Benedek), Juhász (dr. Márki), Mékli. Edző: Varga Tamás.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Molnár P., Gottfried, Németh A., Vöröskői, Bukovics, Magyar, Mód, Óbermayer, Polt, Wéber (Döbrösi). Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Hoffer, Károlyi, ill. Wéber (2), Bukovics.

Kiállítva: Mékli (90., Balatonalmádi).

A szakadó esőben lejátszott mérkőzésen a hazaiak az első félidő közepén már kétgólos előnyt szereztek. Az egyre sárosabb, mély pálya megnehezítette a folyamatos játékot, mindkét részről sok volt a hiba. A vendégek még az első játékrészben szépítettek, míg a másik oldalon a partjelző asszisztens hibás jelzése alapján a játékvezető szabályos góltól fosztotta meg a vendéglátókat. A második játékrészben hiába támadott többet az almádi csapat, a helyzetek kimaradtak, többször Kócsár kapus védett bravúrral. A vendégek kihasználták a lehetőségeiket, így megfordították a mérkőzést. Összességében a hazaiak egy megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből, amit a lelkesen és nagy akarással küzdő polányiak kihasználtak, így elvitték mindhárom pontot a Balaton partjáról.

Jók: senki, ill. mindenki, a mezőny legjobbja Kócsár.

 

Pápai Perutz-B.füred 1:3 (0:1)

Pápa, 200 néző. Jv.: Krasznai R. Pápai Perutz Futball Club: Simon - Venczel, Baldauf, Nagy P. (Szép), Somogyi, Iványi (Györkös), Barcsa (Horváth Á.), Bolla, Kovács Sz., Horváth T., Szalai. Edző: Marton Miklós.

Balatonfüredi FC: Szalkai - Aranyi (Tóth P.), Garics, Hahn, Emperger, Miskei, Kós (Rápó), Tóth G., Mátó (Krén), Sergő (Reznyák), Ódor N. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Venczel, ill. Garics, Mátó, Aranyi.

Fotó: Penovác Károly

A 9. percben váratlanul szerzett vezetést a Füred: kapu előtti kavarodásban Sergő a védők mögé betett labdáját Aranyi a kimozduló Simon mellett a kapuba vágta, 0:1. A szünet után gyorsan növelte előnyét a Balatonfüred, az 50. percben Aranyi beadását Mátó fejelte a kapuba, 0:2. Az 54. percben sikerült a szépítés a Perutznak: Hahn szabálytalankodott Venczellel szemben a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. A büntetőt a sértett értékesítette, és ezzel újra nyílt lett a találkozó, 1:2. A Pápa a hátralévő nagy erőket mozgósítottaz egyenlítés érdekében, viszont a balatoniak védelme jól zárt, a Perutz hiába irányított és játszott fölényben, nem sikerült gólt elérnie. Ráadásul a hosszabbítás utolsó percében Simon is előre merészkedett egy hazai szögletnél, de a labdát a fürediek kivágták, és a jobb oldalon felfutó Garics az üres kapuba passzolt, 1:3.

A Pápa hiába dolgozott ki számtalan jobbnál jobb helyzetet, mert a Balatonfüred sokkal jobban sáfárkodott a lehetőségeivel és így megérdemelten vitte haza a három pontot.

Marton Miklós: - A figyelmetlenség miatt veszítettünk. Egyéni hibákból két elkerülhető gólt kaptunk, támadásban pedig a játékosaim nem vállalták fel a felelősséget. Át kell érezni ezeknek a mérkőzéseknek a súlyát, kapussal szemben nem passzolni kell, hanem elvállalni és belőni a ziccert, ha így tettek volna, mi örülhettünk volna. Hetek óta erről beszélek, hogy jobb csapatok ellen nem fér bele négy-öt kimaradt helyzet, ez ma be is igazolódott. Elnézést kérünk a szurkolóinktól, nem így terveztük ezt a meccset.

Beszédes Sándor: - Nagyon komoly küzdelem alakult ki, talán nem is ennek az osztálynak a szintjén játszottak az alakulatok. Örülök, hogy a helyzeteinket értékesíteni tudtuk, a szépítés után volt jó pár meleg pillanat, de szerencsére a fiúk jól állták a sarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!