Sport

2015.09.30. 11:27

Megyei díjugrató döntő Ajkán

Ajka – A megye minden lovas klubjából képviselték magukat a versenyzők a díjugratók megyei döntőjén, amelyet az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület szervezett a szabadidőparkban.

Mayer Balázs

A rendezvény előtti éjszaka lezúduló nagy mennyiségű esőtől sikerült megóvni a pályát, így nem kellett sárban versenyezniük a lovasoknak.

– Az idén Ajka rendezhette a megyei döntőt, melynek végén három bajnokot fogunk avatni három kategóriában. Nagyon örülünk, hogy népszerű a megyében a lovassport, idén ez már a harmadik verseny, amit rendezünk a szabadidőparkban – mondta el Pék Gyula, az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke. Hozzátette, több beruházás van tervben, egyebek mellett egy négyévszakos pálya, amit pályázati úton szeretnének megvalósítani, ez nagy előrelépése lenne a lovas életnek Ajkán.

A látványos futamok során nemcsak az akadályokkal, de az idővel is meg kellett küzdeniük a lovasoknak. Az akadályok ledöntéséért, kikerüléséért, a rossz sorrend miatt büntetőpontokat kaptak a versenyzők. Mindhárom kategóriában más vonalvezetésű pályát építettek ki, ezt a futamok előtt memorizálhatták a versenyzők.

Kezdő lovas kategóriában ifj. Szilágyi László lett a megyei bajnok, második helyen Viasz Hanna, a harmadik Németh Alexandra lett. A megyei ifjúsági díjugrató bajnoki címét Gecse Alexandra szerezte meg, második helyen Németh Bettina, a harmadikon Sárik Erika végzett. A felnőtt kategóriában Széplábi Fülöp Tamás emelhette magasba a bajnoki trófeát, a dobogó második fokára Németh Georgina állhatott, a harmadikra Unger Fanni került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!